24 παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις – αντιπλημμυρική προστασία ζητά το Τοπικό Συμβούλιο της Μεταμόρφωσης από Δήμο Παλαμά και Περιφέρεια
16 April 2024
Προκηρύχθηκε εκ νέου με διαπραγμάτευση το έργο ανάθεσης της γεωτεχνικής μελέτης κατολισθητικών φαινομένων στο Μορφοβούνι μετά την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη
17 April 2024

Καλέσματα για συμμετοχή στην Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 17 Απριλίου από φορείς και σωματεία της Καρδίτσας


Ακολουθούν τα σχετικά καλέσματα:

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΙΚΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ)

Η ΣΕΑ των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Απρίλη και ώρα 11.00 το πρωί στην κεντρική πλατεία.

Η επίθεση σε βάρος των συνταξιούχων και όλου του λαού θα συνεχίσει να εξελίσσεται. Τα μονοπώλια συσσωρεύουν τον πλούτο που παράγουν οι λαοί. Ο τεράστιος ανταγωνισμός τους δεν τους επιτρέπει να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Δεν αντέχουμε την ακρίβεια, τον πληθωρισμό και σε πολλούς από μας χαμηλοσυνταξιούχους την εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλει όλες οι κυβερνήσεις με τις πολιτικές τους.

Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και συνεχίζουμε να πληρώνουμε.

Διεκδικούμε τα πληρωμένα δώρα μας, αυξήσεις σε όλες μας τις συντάξεις, τις συντάξεις χηρείας, κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης, ενσωμάτωση της Προσωπικής Διαφοράς, κατάργηση κάθε ιδιωτικοποίησης στην υγεία.

Παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση. Δεν ξεχνάμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.


Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Ν.Κ.)

Όλες / Όλοι στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 17 Απριλίου!

Μετά τις  μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη που στρίμωξαν την κυβέρνηση της ΝΔ, η κλιμάκωση του αγώνα με νέα απεργία στις 17 Απριλίου ενάντια στον αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης, είναι επιβεβλημένη!

Παίρνουμε θέση δίπλα στους συναδέλφους μας από τους άλλους κλάδους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Δυναμώνουμε το απεργιακό μέτωπο απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που κρατάει καθηλωμένους τους μισθούς μας, που μετατρέπει τα δημόσια νοσοκομεία σε κερδοσκοπικά ιδρύματα που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο, και τη σχέση γιατρού – ασθενούς σε μία απλή εμπορική συναλλαγή. Που αποκλείει από τις υπηρεσίες υγείας το 50% των πιο φτωχών από τους φτωχούς, αυτών που «ζουν» με κάτω από 500 ευρώ, και την ίδια στιγμή εξασφαλίζει τζίρο 500 εκατομμύρια ευρώ στον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα της υγείας. Που επιβάλλει στους ασθενείς νέα χαράτσια για φάρμακα και εξετάσεις για να ελαφρύνει τους  «αναξιοπαθούντες» επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας και να μειώσει τα ποσά που επιστρέφουν μέσω clawback στον ΕΟΠΥΥ. Τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια ευρώ για απεικονιστικές εξετάσεις θα πληρώσουν  απευθείας στους ομίλους της Υγείας οι ασθενείς από την τσέπη τους.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της διαχρονικής πολιτικής της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας κυβερνήσεων και Ε.Ε.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, καταρρίπτεται το άθλιο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι το αίσχος των «απογευματινών» επί πληρωμή χειρουργείων υπηρετεί τη μείωση της αναμονής για τους 100.000 ασθενείς που περιμένουν στις λίστες της ντροπής.

Τα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν είναι επιλογή. Είναι εκβιασμός!

Οι ογκολογικοί ασθενείς που χειρουργήθηκαν στα «απογευματινά» επί πληρωμή χειρουργεία δεν επέλεξαν να πληρώσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με το εκβιαστικό δίλημμα ή πληρώνεις ή μειώνονται οι πιθανότητες σου για να ζήσεις.

Η ασθενής με κάταγμα στον αγκώνα που χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου δεν ήταν στη  λίστα αναμονής. Ήταν επείγον περιστατικό, έπρεπε να χειρουργηθεί δωρεάν, αντί για αυτό της ζήτησαν να πληρώσει το θεσμικό «φακελάκι»!  

Δημόσια νοσοκομεία – αρένες! Χειρουργικά κρεβάτια σε πλειστηριασμό, γιατροί δημοπράτες.

Οι έντιμοι συναδέλφοι που αναζητούν διέξοδο για να βρουν αίθουσα να χειρουργήσουν τους ασθενείς τους δεν θα νομιμοποιήσουν το  θεσμικό «φακελάκι»! Δεν θα βάλουν πλάτη να γίνει η βαρβαρότητα συνήθεια! 

Δεν είναι προς το συμφέρον μας μετά το πρωινό ωράριο και την εφημερία, να κάνουμε ιδιωτικό ιατρείο εντός ή εκτός νοσοκομείου για να  ενισχύσουμε το εισόδημα μας, στερώντας πολύτιμο χρόνο από εμάς και τις οικογένειες μας. Συμφέρον μας και συμφέρον των ασθενών μας είναι να αγωνιστούμε και να επιβάλλουμε στην κυβέρνηση να άρει το εμπάργκο στις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ώστε να λειτουργούν όλες οι χειρουργικές αίθουσες και όχι μόνο το 60-70% . Συμφέρον μας είναι να έχουμε ανθρώπινα ωράρια, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο.

Αν προχωρήσει το κυβερνητικό σχέδιο (κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, εισβολή ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία για να εκτελούν και αυτοί επ’ αμοιβή ιατρικές πράξεις),  ζημιωμένοι θα είναι οι ασθενείς που μετατρέπονται εκβιαστικά σε πελάτες του δημόσιου νοσοκομείου επιχείρηση, αλλά και των ιδιωτικών ομίλων της υγείας. Ζημιωμένη θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών του ΕΣΥ. Ωφελημένοι θα είναι μια μικρή μειοψηφία μεγαλοκαθηγητών, μεγαλοδιευθυντών και μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα, που θα χρησιμοποιούν τα δημόσια νοσοκομεία προς άγρα πελατείας αλλά και οι «φακελάκηδες» που αποθρασύνονται ελέω κυβέρνησης.

Συλλογικά και αγωνιστικά θα επιβάλλουμε την επιστημονική μας αξιοπρέπεια! Μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη τους νόμους τους.

Στις 17 Απριλίου απεργούμε. Προσπερνάμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες στην ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ που πλειοδοτούν στην απεργοσπασία και την υπονόμευση των αγώνων.

Απεργούμε για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, για δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που διεκδικούν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Είμαστε εμείς που περιθάλπουμε τους σακατεμένους από τα εργατικά ατυχήματα εργαζόμενους ,που ενημερώνουμε τους χαροκαμένους συγγενείς.

Απεργούμε ενάντια  στην εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους για τα κέρδη των λίγων. Ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Ενάντια στην προκλητική στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που σφαγιάζει και δεν «περιθάλπει», όπως προκλητικά και ανερυθρίαστα στήριξε ο «Υπουργός Εμπορίου Υγείας», παιδιά, τραυματίες και υγειονομικούς.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Όχι στην «απογευματινή» επί πληρωμή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στην κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Όχι στην άλωση των δημόσιων νοσοκομείων από τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που διαλύει και ιδιωτικοποιεί πλήρως την ψυχική υγεία και την απεξάρτηση.
  • Ικανοποίηση εδώ και τώρα των μισθολογικών μας αιτημάτων. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμία απόλυση συμβασιούχου, εργολαβικού εργαζόμενου.
  • Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την  υγεία. Κατάργηση όλων των πληρωμών, (άμεσων και έμμεσων)  των ασθενών.

Είτε οι ζωές μας είτε τα κέρδη τους!

Όλοι/όλες στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 17 Απριλίου!


ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ

10.30 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Συνάδελφοι οικοδόμοι,

Η προηγούμενη πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Εκφράστηκε η οργή και η αγανάκτηση του λαού απέναντι στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη από την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και να κρυφτούν οι ευθύνες τους κατά την διάρκεια της κυβερνητικής τους θητείας όπως και η προσπάθεια τους να βγάζουν λάδι τις ευθύνες της ΕΕ που όλοι υπηρετούν και τα συμφέροντα που αυτή εκφράζει. Οι ένοχοι θα πληρώσουν κάτω από το βάρος της αποφασιστικότητας και της πάλης των εργαζομένων.

Οι κλαδικές απεργίες των οικοδόμων που προηγήθηκαν τον Νοέμβρη και τον Γενάρη έχουν ανοίξει δρόμο για τους επόμενους αγώνες και την κλιμάκωσή τους.

Για εμάς αυτή η περίοδος και έως τον Σεπτέμβρη που λήγει η ισχύ της ΣΣΕ που ισχύει εδώ και 2 χρόνια και έδωσε «ανάσα» ανακούφισης σε όλο τον κλάδο και ιδιαίτερα στους οικοδόμους που εργάζονται στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, είναι περίοδος που υπάρχει μεγάλη ανάγκη για εργατικά χέρια και δυνατότητες πίεσης για την υπογραφή της επόμενης ΣΣΕ, και υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες.

Οι οικοδόμοι όπου παλεύουν  μαζί με το σωματείο τους βάζουν φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία, παίρνουν καλύτερο μεροκάματο, προστατεύονται τα βασικά τους δικαιώματα.

Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αποδοχές δεν σταματάει ποτέ. Ιδιαίτερα τώρα που η δουλειά και τα κέρδη των κατασκευαστικών εταιρειών, κατασκευαστών, μεγαλοεργολάβων χτυπάνε κόκκινο. Άλλωστε με στοιχεία του ΙΟΒΕ οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες ετοιμάζονται για τζίρους πάνω από 21 δις ευρώ την επόμενη διετία. Σε λίγο θα χτίζουμε θησαυροφυλάκια να βάζουν την κονόμα τους, αφού θα τα τσεπώνουν από το Ταμείο Ανάκαμψης διάφορα Ευρωπαϊκά ταμεία και τον κρατικό προϋπολογισμό,  τα οποία πληρώνουμε εμείς.

Για αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας και συμμετέχουμε στην απεργία στις 17 Απρίλη μαζί με όλους τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους που για εμάς όπως και αυτής της Πρωτομαγιάς σημαίνει κλιμάκωση του.

Συνάδελφοι, απαιτούμε εδώ και τώρα να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του Υπ. Εργασίας, και άρα της κυβέρνησης, για κήρυξη  ως γενικός υποχρεωτικής της ΣΣΕ που έχει υπογράψει η Ομοσπονδία μας με τις εργοδοτικές  οργανώσεις και την μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια (από τα 62 στα 60 χρόνια) για τους ασφαλισμένους οικοδόμους μετά την 1/1/1993.

Ο αγώνας μας θα δυναμώσει κι άλλο σαν απάντηση και στον εμπαιγμό τους απέναντί μας και απέναντι στην εργοδοσία για υπογραφή εργοταξιακών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, όπου αυτό είναι δυνατό και υπάρχουν και οι διαθέσεις και με ορίζοντα την υπογραφή της νέας ΣΣΕ πάλη για 7ωρο – 35ωρο –  5ήμερο.

Συνάδελφοι στις 17 Απρίλη απεργούμε για να παρθούν μέτρα για την ακρίβεια! Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι οικοδόμοι ακόμη πιο αποφασιστικά πρέπει να δυναμώσουν το Συνδικάτο τους διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό λαϊκό εισόδημα, κλιμακώνοντας το απεργιακό κύμα που έχει ξεσπάσει εδώ και μήνες και που το Συνδικάτο μας έχει πρωτοστατήσει.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

  • Κάθε μέρα δουλειάς και μέρα ασφάλισης. Αναγνώριση & διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
  • 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
  • Μέτρα υγείας & ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  • Ουσιαστικά μέτρα για την ακρίβεια, ρεύμα φθηνό για το λαό, κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

Για μας η Πρωτομαγιά δεν είναι κινητή εορτή του Υπουργείου, είναι η μέρα που δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την καθιέρωση του 8ωρου που σήμερα μας λένε πως είναι “ξεπερασμένο” . Την Μεγάλη Τετάρτη 1η Μάη θα δείξουμε για άλλη μια φορά τη δύναμή μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΥ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Συναδέλφισσα ,συνάδελφε

  Στις 17 του Απρίλη συμμετέχουμε στην απεργία με στάση εργασίας από τις 7:00πμ έως τις 3:00μμ για τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία της Καρδίτσας στις 11:00πμ.

Μετά τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις και μάχες  που δόθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία  απεργία στις 28 Φλεβάρη  με τις  μεγαλειώδης απεργιακές κινητοποιήσεις  από τους υγειονομικούς, σε κοινό αγώνα που δώσαμε μαζί με τους αγρότες, τα εργατικά σωματεία, τους φορείς ,τις γυναίκες και τη νεολαία, ενάντια στην ακρίβεια, για αυξήσεις στο μισθό μας, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της υγείας και την εμπορευματοποίηση της ,ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια , την καθολική απαίτηση να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη, ενάντια στην εμπλοκή της  χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ,  στις 17 Απρίλη θα είναι ένα ακόμα βήμα κλιμάκωσης των μεγάλων διεκδικήσεων και  κινητοποιήσεων που έχουν προηγηθεί.

Τα κέντρα υγείας  του νομού μας στενάζουν από τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό  προσωπικό βασικών και κρίσιμων ειδικοτήτων που έχει ανάγκη ο λαός της περιοχής, άλλων ειδικοτήτων που είναι σημαντικές για την εύρυθμη λειτουργία τους για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και  ώστε πολλοί συνάδελφοι μας να σταματήσουν να καλύπτουν θέσεις άλλων ειδικοτήτων. Υπάρχουν ελλείψεις σε εξοπλισμό, υλικά και μεταφορικά μέσα με  το απαραίτητο προσωπικό  ώστε να διενεργούνται οι εξωτερικές εργασίες των κέντρων υγείας ,όπως  κατ΄οίκον εμβολιασμοί, κατ΄οίκον επισκέψεις, προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία και ενημερώσεις στην κοινότητα. Αναγκαίο επίσης είναι  η ενίσχυση  με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό  των  περιφερειακών  ιατρείων, ιδιαίτερα μετά την καταστροφική πλημμύρα στην περιοχή μας που έχουν αυξηθεί οι ανάγκες  των κατοίκων.

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακόμα τα δύο κέντρα υγείας μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το νομό μας. Είναι επιεικώς απαράδεκτοι, με τεράστιες ευθύνες  η  5η ΥΠΕ, το Υπουργείο  Υγείας και η κυβέρνηση που το κέντρο υγείας Μουζακίου ενώ έχουν περάσει 3,5 χρόνια δεν έχει μετεγκατασταθεί στο νέο κτίριο. Αντίστοιχα και το κέντρο υγείας Παλαμά ,8 μήνες βρίσκεται ακόμα στο κτίριο του ωδείου Παλαμά και οι εργαζόμενοι όπου και οι ίδιοι πλημμυροπαθείς δεν ενισχύθηκαν με καμία έκτακτη οικονομική βοήθεια από το κράτος.  

Σε καλύτερη μοίρα δεν βρίσκονται και τα άλλα δύο. Το κέντρο υγείας Καρδίτσας στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο πεπαλαιωμένο στο σύνολό του, όπως και οι εγκαταστάσεις του  με όποιον  κίνδυνο μπορεί να εγκυμονεί  τόσο για τους εργαζόμενους  όσο και για  τους ασθενείς. Στο  κέντρο υγείας Σοφάδων υπάρχει η ίδια κατάσταση όσο αφορά τις εγκαταστάσεις και το κτιριακό.    

Στις 17 του Απρίλη απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας !

Διεκδικούμε:

  • Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας και επαναφορά του 13ου και 14ου του μισθού.
  • Διπλασιασμό του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση του, σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες. Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
  • Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και με τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων συναδέλφων.
  • Έκτακτο επίδομα γιορτών του Πάσχα
  • Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, στα καύσιμα και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
  • Όχι στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία, τους εργολάβους, τις ΣΔΙΤ και την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας.
  • Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών στα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία.
  • Αποκλειστικά  δημόσιο ,σύγχρονο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους

Μπορούμε και πρέπει να δυναμώσουμε τον αγώνα και να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση που δεχόμαστε σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και της καθημερινότητας μας.


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

17/4 ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ μαζί με τους γονείς των μαθητών μας!

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ 3ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17/4 ΑΠΟ 11:00 π.μ.-14:00 μ.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 πμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17/4 δίνει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί μαζικά η αντίσταση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να ενωθούν όλες οι φωνές υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στο εισόδημα, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη ζωή!       

Αυτή η ανάγκη που αναδεικνύει η πραγματικότητα, είναι και το περιεχόμενο του απεργιακού καλέσματος για τους εκπαιδευτικούς. Να ενώσει ο κλάδος μας τη φωνή του με όλο το λαό. Όχι απλά σαν ένδειξη αλληλεγγύης αλλά γιατί είμαστε αντιμέτωποι με αντίστοιχα αντιδραστικά μέτρα. Το ίδιο κατάμαυρο νήμα συνδέει τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, με το νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το Εθνικό απολυτήριο που έρχεται, το νέο σύστημα μη διορισμών με γραπτό ΑΣΕΠ, την αξιολογική περικύκλωση κατηγοριοποίησης και πειθάρχησης των εκπαιδευτικών. Και όλα τα προηγούμενα προστίθενται σε μια πιεστική και εξαντλητική σχολική καθημερινότητα, με τον μισθό να ξοδεύεται για τα απολύτως απαραίτητα ήδη από τις πρώτες μέρες του δεκαπενθήμερου. Με τον ορίζοντα να σκοτεινιάζει από τα σύννεφα του πολέμου που πυκνώνουν στην περιοχή, με τη χώρα μας να έχει μετατραπεί σε μια απέραντη βάση των αμερικανονατοϊκών αφεντικών.        

Παράλληλα η συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ είναι στάση υπεράσπισης της ελευθερίας σκέψης και δράσης  κόντρα στις διώξεις, στις ΕΔΕ, στους εκφοβισμούς και τις απαγορεύσεις, στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ τις  ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να μη συναντηθούν οι αγώνες και οι δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δίνοντας χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων & Υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν.Καρδίτσας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΑΠΡΙΛΗ
11꞉00πμ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΓΙΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η απεργία στις 28 Φλεβάρη ήταν μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών. Συνένωσε τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών, των φοιτητών, των αυτοαπασχολούμενων σε ένα μεγάλο πανελλαδικό μέτωπο ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, των επιχειρηματικών ομίλων και της Ε.Ε. Εξέφρασε τη γενικευμένη αγανάκτηση που υπάρχει μέσα στα σπίτια μας, αλλά και την οργή για την προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών που κάνουν όλα τα αστικά κόμματα, η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ για το έγκλημα στα Τέμπη. Εμείς όμως επιμένουμε. Το έγκλημα δε θα συγκαλυφθεί. Να πληρώσουν οι ένοχοι!

Βγαίνουμε μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για κατάργηση των αντεργατικών νόμων που υπονομεύουν τις συλλογικές συμβάσεις! Για να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους!

Σε δεκάδες χώρους δουλειάς και κλάδους αυτήν την περίοδο πραγματοποιούνται αγώνες για αυξήσεις στους μισθούς και υπογραφή συλλογικών συμβάσεων. Υπάρχουν κατακτήσεις, υπογράφονται συμβάσεις σε εργοστάσια μετά από πολλά χρόνια, οργανώνεται μεγάλο μέρος των εργαζομένων στη βάση της διεκδίκησης και όχι της μοιρολατρίας. Κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι ανησυχούν για τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση. Προσπαθούν να απορροφήσουν τους κραδασμούς και να τις χειραγωγήσουν.

Ως εδώ! Διεκδικούμε όλα όσα είναι αναγκαία για μια αξιοπρεπή ζωή! Δε δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δε φτάνουν να καλύψουν τις βασικές και οξυμένες ανάγκες. Δε δεχόμαστε να γίνουμε κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στα Super Market, να περιμένουμε τα τάχα εποχικά καλάθια ανακούφισης για τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι για να ανταποκριθούμε. Δεν μπορούμε να δεχόμαστε ως φυσιολογικό να αναστενάζουμε σε κάθε λογαριασμό για το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τη βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι «αυξήσεις» που θα προκύψουν από τον απαράδεκτο καθορισμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, θα εξαφανιστούν «εν ριπή οφθαλμού» λόγω ακρίβειας. Ιδιαίτερα για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με καθεστώς ελαστικών σχέσεων και δεν μπορούν να ζήσουν με 400 ευρώ, οι ονομαστικές αυξήσεις των 20-30 ευρώ είναι σταγόνα στον ωκεανό της απελπισίας.

Συνεχίζουμε τον δρόμο του αγώνα και της απεργιακής κλιμάκωσης!
Δε θα περάσει η κοροϊδία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων κόμματων του κεφαλαίου και της Ε.Ε.

Η ΝΔ μιλάει για αποκλιμάκωση στα κύματα ακρίβειας την ίδια ώρα που ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φλεβάρη σε ετήσια βάση συνέχισε να τρέχει με 3,2%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat. Με βάση τα ίδια στοιχεία προκύπτουν μεγάλες αυξήσεις σχεδόν σε όλα τα βασικά είδη διαβίωσης και ιδιαίτερα στα τρόφιμα που ξεπερνούν το 35%, με πρωτοπόρο στην ακρίβεια το ελαιόλαδο, που σημειώνει ετήσια αύξηση 67,4%! Αυτή είναι η πραγματικότητα! Αυτή είναι που οδηγεί κάθε εργατικό -λαϊκό σπίτι να μην μπορεί να βγάλει τον μήνα, όταν οι έρευνες του ΣΕΒ για το προηγούμενο έτος δείχνουν πως μία στις δύο επιχειρήσεις αύξησε τον τζίρο της και θεωρούν πως η οικονομική κατάσταση είναι καλή. Καλή για τις επιχειρήσεις, κακή και ανάποδη για τους εργαζόμενους.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμη βρίσκεται στην οργάνωση των εργαζομένων. Δεν περιμένουμε την κυβέρνηση ή άλλους όψιμους σωτήρες που δήθεν έχουν λύσεις ή θα προασπίσουν τα δικαιώματα μας. Η δύναμη των εργαζομένων, των φοιτητών, των αγροτών, των μικρών επαγγελματιών βρίσκεται στην οργάνωση και στον κοινό αγώνα, στον δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής. Αυτό απέδειξε το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα με τα τρακτέρ τους στις 20 Φλεβάρη. Δυναμώνουμε το ρεύμα της σύγκρουσης, της αμφισβήτησης. Η οργή μας να γίνει διεκδικητική δύναμη απέναντι στην κυβέρνηση και τις εργοδοτικές ενώσεις.

Καμία εμπλοκή – Καμία συμμετοχή στον πόλεμο

Την ίδια στιγμή που στενάζουμε στις δαγκάνες της ακρίβειας και απουσιάζουν κρίσιμες υποδομές και προσωπικό στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες, η κυβέρνηση αφαιρεί από τον ιδρώτα μας 7 δισ. ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δε συμβιβαζόμαστε με το έγκλημα γενοκτονίας που συντελείται ακατάπαυστα σε βάρος των Παλαιστινίων στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ με καθοριστική συμβολή των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Δεν έχουν καμία δουλειά οι ένοπλες δυνάμεις έξω από τα σύνορα της χώρας, σε αποστολές που μας εμπλέκουν πιο βαθιά σε ευρύτερους σχεδιασμούς μοιράσματος των συνόρων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

17 Απρίλη Απεργούμε ξανά για τις ζωές μας διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα πραγματικής ανακούφισης που θα προστατεύουν το εργατικό- λαϊκό εισόδημα.

Παλεύουμε για:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων και επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στα συνδικάτα.
  • Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών που να καλύπτει τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
  • Καθολική επαναφορά των τριετιών ενσωματώνοντας την περίοδο 2012 – 2023.
  • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης, της μετενέργειας κοκ.
  • Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, το επίδομα αδείας στους δημόσιους υπαλλήλους.
  • Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.
  • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης των εργαζομένων, στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και στις απλήρωτες υπερωρίες.
  • Ρεύμα φθηνό για το λαό. Με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.
  • Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 ΠΜ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ


Σύλλογος Εκπ/κών ΠΕ Καρδίτσας Νικόλαος Πλαστήρας

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ,ΥΛΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΚΗΡΥΞΗ ΤΡΙΩΡΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,ΑΠΟ 11:00-14:00,ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ,

ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός
– Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων
– Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
– Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
– Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
– Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
– Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.


Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Μηχανικών, Γεωλόγων, Τεχνολόγων, Τεχνικών Σχεδιαστών)

To Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών συμμετέχει στην ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΑΠΡΙΛΗ κ στις συγκεντρώσεις στη Θεσσαλία

Βόλος 10:30 Πλατεία Ελευθερίας
Καρδίτσα 11:00 Κεντρική Πλατεία
Λάρισα 10:30 Κεντρική Πλατεία
Τρίκαλα 10:00 Εργατικό Κέντρο

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε:

Το εισόδημά μας ενάντια στην ακρίβεια και τη νέα φοροληστεία.

Την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος απ’ τις φυσικές καταστροφές

Ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια για αποκλειστκά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα στο πτυχίο

Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ που μετατρέπει σε πανάκριβα εμπορεύματα την ενέργεια, τις μεταφορές, τις επικοινωνίες, την υγεία, την ασφάλιση και την παιδεία

Καμία στήριξη στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού – Καμία εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία – Καμία διευκόλυνση σε ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ισραήλ. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα «ΥΔΡΑ».

Συμμετέχουμε :

• Τη Κυριακή 21/04 στο μοίρασμα αλληλεγγύης στους πληγέντες

• Στο Εργατικό τουρνουά του ΕΚΛ ( 23 – 25 Απριλιου)

• στην Απεργία 1η Μάη

• στις Αντιιμπεριαλιστικές Δράσεις σε κάθε πόλη της Θεσσαλίας που αποφάσισε το Εθνικό Συμβούλιο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε)


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 11 ΠΜ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Ο Σύλλογος Γυναικών Καρδίτσας και οι Ομάδες Γυναικών Καλλιθήρου και Ταμασίου (μέλη ΟΓΕ) σας καλούν να συμμετέχουμε μαζικά όλες εμείς οι γυναίκες του μόχθου στη απεργιακή συγκέντρωση της Τετάρτης 17 Απρίλη στις 11 πμ στην κεντρική πλατεία.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα που με τις πλάτες των κυβερνήσεων και των κομμάτων που κινούνται στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο,

-δουλεύουμε με μισθούς και μεροκάματα που δεν αρκούν ούτε για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των οικογενειών μας, η αύξηση του κατώτατου μισθού που εξήγγειλε η κυβέρνηση εξανεμίζεται λόγω της ακρίβειας, ενώ χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά ζουν με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και των εξώσεων

-μας αφήνουν ανυπεράσπιστες χωρίς τις απαραίτητες δομές και υπηρεσίες για τη στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, έρμαια της αστυνομικής αυθαιρεσίας και όλων των μηχανισμών και των θεσμών του κράτους που αντιμετωπίζει τις ανάγκες μας ως κόστος.

-είμαστε αντιμέτωπες με αποδεκατισμένα τα δημόσια Κέντρα Υγείας το νομού μας και το Νοσοκομείο από βασικές ειδικότητες, με μεγάλες ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού, με ελλιπές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακριβοπληρώνουμε για γιατρούς, για φάρμακα, για εξετάσεις, για θεραπείες γιατί αυτό επιβάλλει το εμπορευματοποιημένο “νέο ΕΣΥ”, ενώ τώρα μας υποχρεώνουν να δίνουμε και «νόμιμο φακελάκι», καθώς ξεκίνησε η εφαρμογή των απογευματινών επί πληρωμή χειρουργείων

-είμαστε αναγκασμένες να χρυσοπληρώσουμε για τον προγεννητικό έλεγχο, για τη γέννα, για τη φροντίδα του παιδιού που αποτελούν πανάκριβο

εμπόρευμα, ενώ στον τομέα της Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΙΥΑ) έχουν κυριαρχήσει τα ιδιωτικά κέντρα με κέρδη εκατομμυρίων

-βαθαίνει η εμπορευματοποίηση της Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, ενώ με τον φερετζέ των “μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων”, υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων, ενισχύονται οι ταξικοί φραγμοί και η ανισοτιμία

-ξεκληρίζονται οι ζωές και τσακίζονται τα δικαιώματα των αγροτισσών μας, καθώς η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ πετσοκόβει επιδοτήσεις και αποζημιώσεις και συμπιέζει παραπέρα τις τιμές, ευνοώντας τις μεγάλες αγροτικές βιομηχανίες, τους μεσάζοντες και τις τράπεζες.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες εργαζόμενες είμαστε αντιμέτωπες με την άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς, χωρίς προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις να κάνουν θραύση κυρίως στους κλάδους με μεγάλη γυναικεία συμμετοχή, όπως στον επισιτισμό-τουρισμό, το εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες.

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ την στιγμή που στενάζουμε από την ακρίβεια να χρυσοπληρώνουμε 7 δις ευρώ το χρόνο σε ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς και πολεμικές αποστολές, που εμπλέκουν ακόμα πιο βαθιά τη χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

ΝΑ επιστρέψει ΤΩΡΑ η ελληνική φρεγάτα από την Ερυθρά Θάλασσα.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τη γενοκτονία και τη σφαγής των Παλαιστινίων εδώ και 7 μήνες στη Γάζα από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ το έγκλημα στα Τέμπη που στοίχισε τη ζωή σε 57 συνανθρώπους μας. Αποκαλύπτουμε τους ενόχους, την πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων που στηρίζουν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.

Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!

Δυναμώνουμε τον κοινό μας βηματισμό με τα εργατικά σωματεία και διεκδικούμε:

-Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους.

-Αύξηση του κατώτερου μισθού στα 900€. Ρήτρα αναπροσαρμογής των μισθών με βάση τον πληθωρισμό.

-Επίδομα ανεργίας στο 80% του κατώτερου μισθού για όλους τους ανέργους.

-Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.

-Ρεύμα φθηνό για το λαό, με κατάργηση των έμμεσων φόρων (ΦΠΑ, Ειδικός φόρος Κατανάλωσης) και πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων. Κατάργηση του χρηματιστηρίου της Ενέργειας.

-Κατάργηση του ΦΠΑ και πλαφόν στις τιμές των προϊόντων πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα, τα βρεφικά είδη, είδη προσωπικής υγιεινής κ.α.

-Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί. Κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης.

-Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά νοικοκυριά.

-Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές, εξασφάλιση δωρεάν σίτισης και στέγασης για τους φοιτητές.

-Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους. Δωρεάν όλες οι ιατρικές, διαγνωστικές, εργαστηριακές, προληπτικές εξετάσεις, όλα τα φάρμακα και τα εμβόλια. Να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, κέντρο υγείας. Να επαναλειτουργήσουν πλήρως τα νοσοκομεία, το σύνολο των δομών που έκλεισαν. Προστασία του γυναικείου οργανισμού και της μητρότητας από δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας για γυναικολογικές εξετάσεις, προγεννητικό έλεγχο, τοκετό, ΙΥΑ. Κατάργηση της εμπορικής παρένθετης μητρότητας.

-Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.

-Να σταματήσει εδώ και τώρα το αίσχος των πλειστηριασμών. Επιδότηση ενοικίου με διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

-Όχι στις ΝΑΤΟικές δαπάνες – Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής των δήμων, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%84%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B7-17-%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: