Παρασκευή (13/01): 54 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα, 6 στον Παλαμά, 3 στο Μουζάκι και 1 στους Σοφάδες
14 January 2023
To Hubble εισέβαλε σε πολύχρωμη «φωλιά» άστρων (βίντεο)
14 January 2023

Καλιφόρνια: Αναμένεται αύξηση του αριθμού των απωλειών μετά τους ανεμοστρόβιλους

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ανεμοστρόβιλους που κατέστρεψαν σπίτια και έκοψαν το ρεύμα σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στα νοτιοανατολικά των ΗΠΑ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή τοπικοί αξιωματούχοι, ενώ ο αριθμός των νεκρών στη σφοδρά δοκιμαζόμενη κεντρική Αλαμπάμα αναμένεται να αυξηθεί, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι καταιγίδες την Πέμπτη εκτείνονταν από το Μισισιπή έως τη Τζόρτζια. Τουλάχιστον πέντε ανεμοστρόβιλοι έπεσαν στην κεντρική Αλαμπάμα, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Τζέσικα Λόους. Ένας από αυτούς τους ανεμοστρόβιλους ενδεχομένως να διέσχισε περίπου 241 χιλιόμετρα (150 μίλια) από το νοτιοδυτικό Σέλμα της Αλαμπάμα μέχρι τα σύνορα της πολιτείας Τζόρτζια-Αλαμπάμα, είπε η ίδια.

Τα σωστικά συνεργεία αναζητούσαν αγνοούμενους στην κομητεία Autauga της Αλαμπάμα, όπου έχουν αναφερθεί επτά θάνατοι, δήλωσε ο διευθυντής διαχείρισης εκτάκτων αναγκών Έρνι Μπάγκετ στο MSNBC.

REUTERS/David Swanson

Οι καταιγίδες προκάλεσαν ζημιές σε έως και 50 ιδιοκτησίες στην κομητεία Autauga, σύμφωνα με το τοπικό γραφείο του σερίφη.

Στη Τζόρτζια, ο κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ επιβεβαίωσε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις καταιγίδες της Πέμπτης. Ένα 5χρονο παιδί σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο, αφήνοντας έναν ενήλικα συνεπιβάτη σε κρίσιμη κατάσταση καθώς οδηγούσαν στο σπίτι τους, δήλωσε η ιατροδικαστής της κομητείας Butts, Lacey Prue.

Εικόνες από τις σφοδρές καταιγίδες έδειξαν εκτεταμένες ζημιές στη Σέλμα, κομβικό σημείο του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στις ΗΠΑ. Ένας ανεμοστρόβιλος ξερίζωσε στέγες και εκσφενδόνισε συντρίμμια. Πολλές επιχειρήσεις και σπίτια καταστράφηκαν και δέντρα ξεριζώθηκαν.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: