Αιθέριο έλαιο άρκευθος. Για σώμα χωρίς ίχνος κυτταρίτιδας και τοξίνες. Ιδανικό για Αδυνάτισμα.
27 March 2021
Αν δεν πέτυχε είναι που δε δώσαμε κι άλλη ευκαιρία
27 March 2021

Κεραλοιφή με αλόη και μέλι για το πρόσωπο

Πως παρασκευάζεται η κεραλοιφή με αλόη και μέλι για το πρόσωπο
Το κερί μέλισσας αποτελεί μια εξαιρετική βάση και έναν πολύ καλό σταθεροποιητή για φυσικές ενυδατικές κρέμες προσώπου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α που βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, αλλά και στη βαθιά ενυδάτωση και αναδόμηση των επιδερμικών κυττάρων, αναζωογονώντας το πρόσωπο και κάνοντας το λαμπερό και όμορφο. Το μελισσοκέρι, όπως αλλιώς λέγεται, έχει πολλές ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες (αντιική, αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδης δράση). Σημαντική όμως είναι και η ενυδατική του ικανότητα που προσελκύει τα μόρια του νερού στην επιδερμίδα, διατηρώντας την απαραίτητη υγρασία.

Για την παρασκευή της σπιτικής ενυδατικής κρέμας προσώπου με κερί, αλόη και μέλι, που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, απαλλάσσοντας την από την ξηροδερμία, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή.

Θα χρειαστείτε:
– 2 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
– 1/4 του φλιτζανιού απεσταγμένο νερό
– 1/3 του φλιτζανιού τζελ αλόη βέρα
– 1/3 κουταλάκι του γλυκού λανολίνη
– 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
– 3 κουταλάκια του γλυκού από ένα από τα εξής έλαια: αμυγδαλέλαιο, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, έλαιο τζοτζόμπα, έλαιο αβοκάντο, λάδι καρύδας ή βούτυρο καριτέ (μπορείτε αν θέλετε να κάνετε και συνδυασμό αυτών)

Τρόπος παρασκευής: Ξεκινήστε λιώνοντας σε μπεν μαρί το κερί μέλισσας. Μετά αφαιρέστε το από την φωτιά και αναμείξτε το με τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ. Χτυπήστε τα για περίπου μισό λεπτό σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να πάρετε μια ομοιόμορφη απαλή υφή. Έπειτα προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο ή αρωματικό έλαιο και ανακατέψτε εκ νέου. Αποθηκεύστε το μείγμα σε ένα βαζάκι που κλείνει καλά και διατηρήστε το σε ένα δροσερό και ξηρό μέρος.

Τρόπος εφαρμογής: Κάθε πρωί και κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, αφού πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, απλώστε ένα λεπτό στρώμα κεραλοιφής με αλόη και μέλι.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: