Άδικη ήττα για τον Παναθηναϊκό από τη Φενέρ
11 January 2023
Θεσσαλονίκη: Δύο Ιρακινοί ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της δολοφονίας 33χρονου Ιρανού
11 January 2023

Κ. Μητσοτάκης για τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: Πολυκύμαντη διαδρομή που θα κρίνει η Ιστορία

Συλλυπητήριο μήνυμα τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Ιστορία θα κρίνει δίκαια και αυστηρά την πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή χθες σε ηλικία 83 ετών, κάνοντας λόγο για «τυπικό επίλογο ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974».

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Η πολυκύμαντη διαδρομή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου σημάδεψε και σημαδεύτηκε από ταραγμένες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου. Από τραύματα τα οποία επούλωσαν, ωστόσο, οι επιλογές, η ελεύθερη συνείδηση και η ωριμότητα του λαού μας. Αλλά και η διακριτική, είναι αλήθεια, στάση του ιδίου σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».



Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/politics/1426300/k-mitsotakis-gia-teos-vasilia-konstantino-polykymanti-diadromi-poy-tha-krinei-i-istoria/

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: