Βόλος: Θρίλερ με ανάπηρο πατέρα και τον 34χρονο γιο του – Αλληλομαχαιρώθηκαν έπειτα από καβγά
3 March 2022
Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα
3 March 2022

Λαμία: Σε καλά χέρια τα δύο σκελετωμένα άλογα και ο σκύλος

Το μεσημέρι της 1ης Μαρτίου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη περιστατικού κακοποίησης ζώων στην περιοχή μας και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή στο Κόμμα του Δήμου Λαμιέων.

Δύο άλογα και ένας σκύλος κοκκαλιασμένα και μόνιμα αλυσοδεμένα. Οι ενέργειες για τη σωτηρία τους έγιναν από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis – Ιπποθεσις). Η κα Ρόζα Ρούσσου, την οποία ευχαριστούμε πολύ,  οργάνωσε και συντόνισε την όλη διαδικασία και στο κάλεσμά της ανταποκριθήκαμε μια ομάδα αρμοδίων και πολιτών για την επίτευξη της αφαίρεσης και της μεταφοράς των ταλαιπωρημένων ζώων. Τα ζώα βρίσκονται ήδη στην Αθήνα.

Στον χώρο όπου ζούσαν τα ζώα διαπιστώσαμε την ύπαρξη  άδειων  κλουβιών (πρόχειρες κατασκευές) φύλαξης σκύλων (εννοείται άνευ προδιαγραφών)!  Γεννάται εύλογα η απορία για τον λόγο  ύπαρξης τόσων κλουβιών!

Στην περιοχή αυτή άλλωστε η Πανελλήνια Ομάδα κατά της Κακοποίησης των Ζώων και το Φιλοζωικό & το Φιλανθρωπικό Σωματείο Εθελοντών «Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων» έχει κάνει τρεις μηνύσεις τον τελευταίο καιρό για αφαίρεση σκύλων χωρίς συνθήκες ευζωίας και με μόνιμη αλυσόδεση. Έχει αφαιρεθεί προσωρινά μόνο ο ένας σκύλος, τον οποίο και φιλοξενώ. Για τους  άλλους περιμένουμε….

Μια βόλτα στα χωριά γύρω από τη Λαμία και κυρίως στην παραπάνω περιοχή  δυστυχώς δεικνύει το μέγεθος του προβλήματος. Τα σκυλιά που ζουν αλυσοδεμένα  είναι δεκάδες. Η νοοτροπία της παθητικής κακοποίησης των ζώων έχει γίνει κανόνας για πολλούς. Καλούνται οι συμπολίτες μας με αίσθημα δικαίου και με σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων να καταγγέλλουν  στην αστυνομία τα περιστατικά κακοποίησης τους. Η μόνιμη αλυσόδεση, η απουσία σωστής τροφής και νερού και η έλλειψη καταλύματος προστασίας από τις καιρικές συνθήκες συνιστούν παθητική κακοποίηση.

Τα ζώα που υποφέρουν δίπλα μας είναι πολλά! Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΛΠΙΔΑ! Χρυσάνθη ΚαραγιάννηΕκπρόσωπος για τον νομό Φθιώτιδας της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της Κακοποίησης των Ζώων.Μέλος του Φιλοζωικού & Φιλανθρωπικού Σωματείου Εθελοντών  «Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων».

Η ανάρτηση στο ippothesis.gr για την επιχείρηση διάσωσης των δύο αλόγων και του σκύλου από το Κόμμα Λαμίας – Δείτε και φωτογραφίες.

Διάσωση δύο αλόγων και ενός σκύλου

Η υπόθεση διάσωσης δύο αλόγων και ενός σκύλου έληξε με τον καλύτερο τρόπο, με την οριστική αφαίρεση τους που διέταξε ο Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Λαμίας κ. Δημουλάς.

Τα ζώα ζούσαν μόνιμα δεμένα σε κολώνες σε εσωτερικό χώρο ανάμεσα σε διάφορα επικίνδυνα υλικά, εμφανώς υποσιτισμένα, χωρίς καμία απολύτως φροντίδα. Λόγω κακοποίησης και κακής διαχείρισης το ένα από τα δύο άλογα είναι εξαιρετικά επιθετικό, είναι ένα από τα πιο δύσκολα και επικίνδυνα περιστατικά που έχουμε αντιμετωπίσει. Το δεύτερο άλογο παρουσιάζει έντονες φοβίες στην παρουσία ανθρώπων ενώ ο σκύλος, αν εξαιρέσει κανείς την άθλια κοκαλιασμένη κατάσταση του, μόλις κατάλαβε πως σώθηκε διαπιστώσαμε πως πρόκειται για έναν απίστευτο κούταβο γεμάτο θέληση για ζωή.

Για την διάσωση τους σχηματίστηκε μια αλυσίδα εθελοντών από την πρώτη ημέρα που ενημερωθήκαμε ως την Τρίτη 1η Μαρτίου που τα ζώα ήρθαν σε δικό μας χώρο φιλοξενίας. Είχαμε την τύχη και την τιμή να συνεργαστούμε με υπέροχους ανθρώπους, κάποιους από τους οποίους τους γνωρίσαμε με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό και όλοι βοήθησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Γεώργιο Κανέλλο Στρατηγό στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδος και τον κ. Σκαρμούτσο, Διοικητή του ΑΤ Λαμίας, που μετά την κατάθεση της καταγγελίας μας εκκίνησαν άμεσα τις διαδικασίες για την έρευνα της υπόθεσης και διάσωση των ζώων. Στην κα Μαίη Ζαννή που είναι εδώ και έναν χρόνο σημαντική βοηθός στο έργο του σωματείου μας.

Στην εθελόντρια μας Vasiliou Vasiliki που μας σύστησε την Maria Spiropoulou η οποία διέθεσε αμέσως το φορτηγό και τον χρόνο της για να φύγει από τον Βόλο να πάει στην Λαμία, να φέρει τα ζώα στην Αθήνα και να επιστρέψει το βράδυ στον Βόλο!!!!

Την Μάρθα Πουλτίδου που ήταν δίπλα μας με σημαντικές συμβουλές και καθοδήγηση σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας και την Chrysanthi Karagianni , νόμιμη εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων στον νομό Φθιώτιδας, η οποία άφησε την δουλειά της για να πάει στον χώρο να βοηθήσει στο φόρτωμα των ζώων στο φορτηγό. Στην Roula Stouraiti που ήρθε μόλις έφτασε το φορτηγό για να μεταφέρουμε τον σκύλο σε πανσιόν.

Αν δεν υπήρχε η Hellenic Equestrian Federation – Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας η οποία στα εφτά χρόνια λειτουργίας του σωματείου έχει πάντα ανοιχτή την πόρτα των εγκαταστάσεων της κάθε φορά που την χρειαζόμαστε δεν θα μπορούσαμε σήμερα να σώσουμε τα άλογα.

Η καθημερινότητα μας δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την βοήθεια του Γιάννη και της οικογένειας του που καθαρίζουν και φροντίζουν τα άλογα και τον χώρο μας, αλλά και κάθε εθελοντή που μας αφιερώνει έστω και λίγο από τον χρόνο του στο σωματείο μας.

Κάθε ευγενική δωρεά σας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη, μέσω Paypal στο info.ippothesis@gmail.com ή online Banking

Σε περίπτωση κατάθεσης δωρεάς στον τραπεζικό μας λογαριασμό παρακαλούμε στείλτε μας όνομα και διεύθυνση για αποστολή της απόδειξης, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info.ippothesis@gmail.com

ALPHA BANK

Λογαριασμός : 970002002003966

IBAN : GR3101409700970002002003966

BIC : CRBAGRAA

#support #ippothesis_equine_welfare #dont_be_silent_in_their_abuse #be_their_voice

Πηγή lamiareport.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: