Καλλιθέα: Συνελήφθησαν πέντε ανήλικοι με κλεμμένο αυτοκίνητο – Προσπάθησαν να διαφύγουν
6 January 2023
Τουρκία και Αρμενία έτοιμες να ξεκινήσουν τις απευθείας αερομεταφορές εμπορευμάτων
6 January 2023

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανίων και ο αγιασμός των υδάτων στην αναρρυθμιστική λίμνη (+Φωτο +Βίντεο)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκαν σήμερα σε όλους τους Ιερούς Ναούς του Νομού μας τα Θεοφάνια.

Στην Καρδίτσα και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου τελέστηκε η  ακολουθία του Όρθρου, η Θεία Λειτουργία και η Ιερά Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων και πλήθος πιστών.

Ακολούθησε η τελετή του αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην αναρρυθμιστική λίμνη, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες που με σύμμαχο τον καλό καιρό κατέκλυσαν το χώρο γύρω από την εξέδρα της τεχνητής λίμνης από την οποία ο Σεβασμιότατος, σύμφωνα με το τελετουργικό έριξε στο νερό τον Τίμιο Σταυρό, τον οποίο έσπευσαν να ανασύρουν 9 κολυμβητές.

Πρώτος έπιασε και σήκωσε ψηλά τον Τίμιο Σταυρό ο Παύλος Σιαματάς, ο οποίος μαζί με τους άλλους κολυμβητές – μεταξύ των οποίων και ο 11χρονος Βάιος Καρράς -τον παρέδωσε στον κ. Τιμόθεο, ο οποίος τους έδωσε την ευλογία του, και  χάρισε στον κ. Σιαματά ένα σταυρό και στους υπόλοιπους μια εικόναψγια την συμμετοχή τους στην τελετή, στην οποία μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Ασημίνα Σκόνδρα και κ. Γιώργος Κωτσός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθ. Λέκκας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Θωμάς Καρανάσιος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Αντιπύραρχος Κων. Τσιώλης, ο Υποδιοικητής του ΚΕΣΝ Ταγματάρχης Κων. Γουργούλιας και ο Λοχαγός Απ. Γαλάνης ως εκπρόσωποι του Ανωτάτου Στρατιωτικού Διοικητή, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Νικ. Καραγιάννης, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων του Νομού.

Την τελετή πλαισίωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας και στρατιωτικό άγημα του Κέντρου Εκπαίδευσης Στρατονομίας  αποδίδοντας τιμές κατά την προσέλευση των επισήμων στον τόπο της εκδήλωσης.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%BF-%CE%B5%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CE%B4%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%81%CF%81%CF%85%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: