Πανελλαδικές Εξετάσεις: «Βατά» τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική
8 June 2022
Συνελήφθησαν ένας 15χρονος και ένας 17χρονος που λήστευαν ανήλικους
8 June 2022

Λουτρά Σμοκόβου: Αξιοποίηση από το Δήμο ή …αναλαμβάνει η «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.»

Απόφαση για την αξιοποίηση του ιαματικού φυσικού πόρου «Λουτρά Σμοκόβου» του Δήμου Σοφάδων και των εγκαταστάσεων που έχουν σχέση με αυτόν έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων κατά την χθεσινή του (7/6) συνεδρίαση.

Απόφαση τυπικά αναγκαία να ληφθεί έως τις 23 Ιουνίου σύμφωνα με άρθρο 17 παρ. 3β του Ν.4875/2021 (ΦΕΚ 205/Α/2021), με τον οποίο συστήθηκε η εταιρεία του δημοσίου «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.» για να μην περάσει αυτοδικαίως στα χέρια της από το Δήμο Σοφάδων και την δημοτική επιχείρηση λειτουργίας τους, αλλά όχι και ικανή από μόνη της να αποτρέψει αυτό το ενδεχόμενο, αφού το νέο θεσμικό πλαίσιο δίνει υπερεξουσίες στη νεοσύστατη εταιρεία.

Όπως εξήγησε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Αθ. Σκάρλος ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ενημέρωσε τα μέλη του, ότι είναι αναγκαία η λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την αξιοποίηση του φυσικού πόρου, διαφορετικά αυτός θα περιέλθει αυτοδίκαια στην εταιρεία του δημοσίου με τον διακριτικό τίτλο: «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας Α.Ε.».

Στην περίπτωση του Δήμου Σοφάδων  και επειδή τα Λουτρά Σμοκόβου  δεν έχουν λάβει ακόμα το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας -οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και πρόκειται να περαιωθούν σύντομα- είναι επιτακτική η λήψη της απόφασης η οποία θα σταλεί στον Υπουργό Τουρισμού με αντίστοιχη κοινοποίηση προς το Τμήμα Ειδικών Μορφών Τουρισμού του Υπουργείου Τουρισμού και τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας. 

Λαμβάνοντας την παραπάνω απόφαση ο Δήμος Σοφάδων αναλαμβάνει ουσιαστικά τη δέσμευση να συντάξει και να καταθέσει εντός τεσσάρων ετών οικονομοτεχνική μελέτη αξιοποίησης του ιαματικού πόρου και των εγκαταστάσεών του και εντός δέκα ετών να έχει ολοκληρώσει τις εργασίες που θα προβλέπει η  οικονομοτεχνική.  Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες ο ιαματικός φυσικός πόρος περιέρχεται αυτοδίκαια στη εταιρία του δημοσίου «Ι.Π.Ε. Α.Ε.».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων δεν δεσμεύει πάντως την εταιρεία του Δημοσίου, η οποία με βάση τον παραπάνω Νόμο, έχει το δικαίωμα αν το θελήσει να πάρει στα «χέρια» της τα Ιαματικά Λουτρά Σμοκόβου!

Η σύνταξη της οικονομοτεχνικής μελέτη θα εκπονηθεί με χρηματοδότηση του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%81%CE%AC-%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF-%CE%AE-%E2%80%A6%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%C2%AB%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%80%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%B1-%CE%B5-%C2%BB

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: