Ζελένσκι στην Διάσκεψη του Μονάχου: Καμία εναλλακτική από τη νίκη της Ουκρανίας
17 February 2023
Qatargate: Έφεση της Εύας Καϊλή κατά την παράτασης της προφυλάκισής της
17 February 2023

Μέτρα για μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής υποσχέθηκε ο Αλ. Τσίπρας από την Καρδίτσα (+Φωτο +Βίντεο)

Στην Καρδίτσα βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλεξ. Τσίπρας που επισκέπτεται την πόλη μας στο πλαίσιο περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία, στο ξεκίνημα της οποίας συναντήθηκε νωρίς το μεσημέρι με κτηνοτρόφους στη Φιλύρα Τρικάλων.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν μεταξύ άλλων η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο βουλευτής Τρικάλων κ. Σ. Παπαδόπουλος  ενώ τον  υποδέχθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Σπ. Λάππας, ο Συντονιστής της ΝΕ Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Απ. Μπουγουλιάς, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Χρ. Κατσιαβριά- Σιωροπούλου και Παν. Βράντζα, μέλη της ΝΕ, πολιτευτές και φίλοι του κόμματος.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του KarditsaLive.Net συναντήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης με αντιπροσωπεία αγροτών του μπλόκου της Καρδίτσας προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα και τα αιτήματα που τους έχουν βγάλει στο δρόμο και τις απαντήσεις που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ αυτά. Ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ κ. Κων. Τζέλλας,  καθώς και τα άλλα μέλη του Προεδρείου της ομοσπονδίας κ. Σωτ. Γιαννακός και Ιωαν. Τσιούτρας με παρεμβάσεις τους έθεσαν τα αιτήματα για αφορολόγητο πετρέλαιο, για πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, για γενναία επιδότηση στα λιπάσματα και τα αγροεφόδια, για κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα ΤΟΕΒ και τους Δήμους, για αναπλήρωση στην τιμή του  βαμβάκι έως 1€/κιλό, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ για πλήρη κάλυψη των ζημιών, και για λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης. Έθεσαν επίσης το μείζον ζήτημα που δημιουργεί  νέα ΚΑΠ από την οποία θα χάνονται σε ετήσια βάση πάνω από 25 εκ € από το Νομό Καρδίτσας ενώ υπογράμμισαν την ανάγκη ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου σε συνδυασμό με φράγματα όπως του Μουζακίου και λιμνοδεξαμένες που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει όλη η Θεσσαλία.

Τέλος ο κ. Τζέλλας τόνισε ότι για να μην επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο οι κινητοποιήσεις απαιτείται ο καθορισμός ελάχιστων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα που θα επιτρέπουν στους αγρότες να επιβιώνουν από την εργασία τους

Ο κ. Τσίπρας άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που το έθεσαν οι αγρότες και  πρσπάθησε να δώσει απαντήσεις με βάση και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αναδεικνύοντας με την ευκαιρία της συνάντησης ως μείζον πρόβλημα που πλήττει τόσο τον αγροτικό τομέα όσο και όλη την κοινωνία την αισχροκέρδεια την οποία χαρακτήρισε πρωτοφανή.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όσον αφορά τα αιτήματα για τη μείωση του κόστους παραγωγής τάχθηκε υπερ της μη καταβολής ΕΦΚ για το αγροτικό πετρέλαιο και την επιβολή μηδενικού ΦΠΑ σε λιπάσματα και αγροεφόδια, και επιδότηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος. Όσον αφορά το αίτημα για την συμπλήρωση της τιμής του βαμβακιού ανέφερε ότι το κόστος δεν είναι μεγάλο – οι αγρότες το προσδιόρισαν σε 30 εκατ. και θα μπορούσε να βρεθεί τρόπος όπως έγινε για άλλα αγροτικά προιόντα. Συμφώνησε επίσης στην ανάγκη να αλλάξει άμεσα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και να εξασφαλιστεί διμερής χρηματοδότηση αξιοποιώντας και κοινοτικά κονδύλια.

Όσον αφορά πάντως το θέμα του Αχελώου ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος ότι από τη στιγμή που υπάρχει αρνητική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ δεν μπορεί να αγνοηθεί και θα πρέπει να υπάρξει στροφή σε άλλα έργα αξιοποίησης και διαχείρισης του νερού στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προωθήσει με την εκπόνηση συγκεκριμένων σχεδίων για τις λεκάνες απορροής και την ανιπλημμυρική προστασία.

Το θέμα των εργατών γης όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας άπτεται της αναθεώρησης της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας καθώς προέκυψε ως απόρροια της πολιτικής που εφάρμοσε η κυβέρνηση τη ΝΔ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σχετικά με τις εγγυημένες τιμές ανέφερε ότι προτεραιότητα στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που πρώτα από όλα θα έπρεπε να εφαρμοστεί για την στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις 18:30 θα απευθύνει ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%81%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CE%BB-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: