Φύλλα Συκιάς – Οι Θαυμαστές Θεραπευτικές τους Ιδιότητές που Δεν Γνωρίζαμε & Δεν μας είχε Πει Κανείς!
15 April 2020
Nοσοκομείο Βόλου: Στα «αζήτητα» η σορός 88χρονου
15 April 2020

Μαζική δειγματοληψία σε οικισμούς Ρομά στη Θεσσαλία – 350 δείγματα από Σοφάδες και Μαύρικα


Με 650 ταυτόχρονους ελέγχους στο σύνολο των 11 οικισμών Ρομά της Θεσσαλίας συνεχίζεται σήμερα και αύριο Μεγάλη Πέμπτη το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Πολιτικής Προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και τον έγκαιρο εντοπισμό κρουσμάτων.

Πρόκειται για ελέγχους ιχνηλάτησης θετικών κρουσμάτων αλλά και δειγματοληπτικούς ελέγχους που διεξάγονται ταυτόχρονα από ιατρικά κλιμάκια με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, της 5ης ΥΠΕ, των Διευθύνσεων Υγείας, του Πανεπιστημίου και όλων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. «Η στρατηγική έχει σχεδιαστεί και όλοι είναι ενημερωμένοι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, εν όψει των νέων ελέγχων σε Λάρισα (Νέα Σμύρνη, Τύρναβος, Φάρσαλα), Καρδίτσα (Μαύρικα, Σοφάδες), Τρίκαλα (Κηπάκι, Πύργος, Αγ. Απόστολοι ‘Καλαμάκι’) και Βόλο (Αλιβέρι Ν. Ιωνίας, Αγ. Παρασκευή, Νεάπολη).

Καρδίτσα: Σε εξέλιξη η λήψη 350 δειγμάτων στους οικισμούς Ρομά Σοφάδων και Μαύρικας στην Καρδίτσα

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης (15/4) η διαδικασία λήψης δειγμάτων από μέλη των κοινοτήτων Ρομά σε Σοφάδες και Καρδίτσα, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, με την συνδρομή στελεχών των Κ.Υ. Σοφάδων και Καρδίτσας,

Από τον οικισμό των Σοφάδων αναμένεται να ληφθούν προς έλεγχο συνολικά 200 δείγματα και με την συμπλήρωση κάθε «50άδας» αυτή στέλνεται στη Λάρισα για να ξεκινήσει η διαδικασία εξαγωγής αποτελεσμάτων.

Στον οικισμό Μαύρικα στο τέλος της διαδικασίας θα έχουν ληφθεί περίπου 150 δείγματα, όποτε συνολικά από τους δύο οικισμούς θα έχουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε 350 άτομα.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αναμένεται να υπάρξουν και γνωστοποιήσεις για τα αποτελέσματα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: