Απορρόφηση 2,3 εκατ. ευρώ σε 3,5 ημέρες για την ηλεκτροκίνηση κυρίως για τα ποδήλατα
31 August 2020
Τρίκαλα: Σχολικά γεύματα και φέτος σε 19 δημοτικά σχολεία
1 September 2020

Μειωμένη η κίνηση στα εμπορικά της Καρδίτσας

Μία από τοις χειρότερες περιόδους εκπτώσεως ήταν αυτή που ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (31/8) για τον εμπορικό κόσμο της Καρδίτσας, όπως επισημαίνει στο KarditsaLive.Net ο κ. Περικλής Κορκώτσιος.

Ο πρόεδρος του οικείου Εμπορικού Συλλόγου ανέφερε χαρακτηριστικά πως σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο η κίνηση ήταν κάτω από τη μισή, όπως και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων είχε χαμηλότερο τζίρο τόσο από το 2019, όσο και από αυτόν που υπολόγιζε για να καλύψει μέρος μόνο των υποχρεώσεων που γεννήθηκαν κατά την διάρκεια του lock down.

Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα μας είπε ο κ. Κορκώτσιος και οι καταναλωτές είναι πολύ συγκρατημένοι και προτιμούν να αποταμιεύουν ότι μπορούν, φοβούμενοι το τι θα φέρει η επόμενη μέρα. Θα έλεγα, συνέχισε, πως περιορίστηκαν στα απολύτως απαραίτητα και δεν θέλησαν να εκμεταλλευτούν τις πολύ καλές τιμές σε ποιοτικά προϊόντα που προσέφερε την περίοδο των εκπτώσεων η αγορά της Καρδίτσας.

Όλη αυτή η εικόνα, τόνισε, επιδεινώνει την ήδη δύσκολη κατάσταση των εμπορικών επιχειρήσεων και μπροστά μας έχουμε ένα δύσκολο φθινόπωρο και ένα ακόμα δυσκολότερο χειμώνα, λόγω των προβλέψεων για τον κορονοϊό και της γενικότερης ψυχολογίας των καταναλωτών. Μάλιστα υποστήριξε πως το διάστημα μέχρι το τέλος του έτους μπορεί να αποβεί καταλυτικό για το μέλλον πολλών εμπορικών καταστημάτων, με την άσχημη προοπτική να μην αντέξουν και να δούμε λουκέτα, να ελλοχεύει.

Την ίδια ώρα τα μέτρα που λαμβάνονται στερούν την δυνατότητα να γίνουν και εκδηλώσεις στήριξης. Είχαμε ένα πλάνο τέτοιων κινήσεων, ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο συμπεριελάμβανε και επανάληψη της «Λευκής νύχτας», αλλά με τα ισχύοντα για την αποφυγή διασποράς του ιού, είναι εύλογο πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν.

Παρακολουθούμε, πάντως, κατέληξε, τα δεδομένα και τις οδηγίες των αρμοδίων και εφόσον βελτιωθεί η κατάσταση και δοθεί η δυνατότητα, θα γίνει ότι είναι δυνατόν για να στηριχθεί η χειμαζόμενη αγορά της Καρδίτσας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: