30 ιδέες Xριστουγεννιάτικης διακόσμησης με κλαδιά από έλατο
21 November 2021
Βανδαλισμοί στα φωτιστικά στη συνοικία του Αγ.Γεωργίου
22 November 2021

Μειώστε τη χοληστερόλη με τζίντζερ, σκόρδο και μέλι !

Ο συνδυασμός τζίντζερ, σκόρδου και μελιού μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση της χοληστερόλης καθώς σε αυτά τα τρία συστατικά αποδίδονται ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης και αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Το μέλι είναι μια τροφή που παρέχει σάκχαρα, αμινοξέα, τανίνες, γλυκόζη και αλκαλοειδή. Είναι μια τροφή που εκτιμάται ιδιαίτερα για τις πολλαπλές θεραπευτικές της εφαρμογές. Το μέλι έδειξε σε αυτή τη μελέτη ότι βελτιώνει το προφίλ των λιπιδίων, ιδιαίτερα τα επίπεδα χοληστερόλης και τη στεφανιαία αγγειοδιαστολή. Το μέλι λοιπόν αποδεικνύεται ότι είναι ένα καλό υποκατάστατο της κοινής επιτραπέζιας ζάχαρης.

Το σκόρδο παρέχει πρωτεΐνες, ιώδιο, φώσφορο, κάλιο, βιταμίνη Β6 και ενώσεις θείου. Σύμφωνα με αυτές τις μελέτες, το σκόρδο και οι μεταβολίτες του έχουν δείξει εξαιρετικά αποτελέσματα στην πρόληψη κοινών ασθενειών, όπως καρδιαγγειακές και μεταβολικές διαταραχές, αρτηριακή πίεση και διαβήτης, μέσω των αντιοξειδωτικών, αντιφλεγμονωδών και υπολιπιδαιμικών ιδιοτήτων του.


Το τζίντζερ παρέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες (Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C), μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Το τζίντζερ έχει χίλιες ιδιότητες, μεταξύ των οποίων μια από τις πιο σημαντικές είναι αυτή της μείωσης της χοληστερόλης στο πλάσμα και της ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης, όπως αναφέρει αυτή η μελέτη.

Αυτά τα 3 συστατικά μπορούν επομένως να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση της δίαιτας που στοχεύει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το μείγμα υψηλής χοληστερόλης είναι 100% αποτελεσματικό. Επομένως, συνιστάται να το εντάσσετε πάντα σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εφόσον το εγκρίνει ο γιατρός σας.

Προετοιμασία

Συστατικά 🥀
4 σκελίδες σκόρδο
80 γραμμάρια μέλι
μια ρίζα τζίντζερ
125 ml χυμό λεμονιού
2 λίτρα νερό


Παρασκευή 🥀
Ξεφλουδίστε τις σκελίδες σκόρδου και ανακατέψτε τις μαζί με τα κομμάτια μιας ρίζας τζίντζερ.
Ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στύψτε το χυμό λεμονιού και προσθέστε το στο μείγμα μαζί με το μέλι.
Τέλος προσθέτουμε τα 2 λίτρα νερό και ανακατεύουμε.
Φιλτράρετε το μείγμα εάν χρειάζεται και αδειάστε το σε ένα ερμητικά σφραγισμένο γυάλινο βάζο.
Αφήστε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 5 ημέρες σε δροσερό μέρος μακριά από το φως. Μπορείτε να το διατηρήσετε και στο ψυγείο αν προτιμάτε.


Τρόπος κατανάλωσης 🥀
Πάρτε μια κουταλιά με άδειο στομάχι πριν το πρωινό.
Μην το πάρετε για περισσότερες από 2 εβδομάδες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: