Σταθεροποίηση νοσηλειών από COVID-19 στο νοσοκομείο Καρδίτσας – Νέα άνοδος εμβολιασμών
24 October 2022
ΕΕ: Συνεχίζουμε με στόχο την κλιματική ουδετερότητα, λένε οι υπ. Περιβάλλοντος
25 October 2022

Μετατίθεται για το 2023 η ολοκλήρωση του έργου αναβάθμισης 18 παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας

Το Φεβρουάριο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθούν τελικά οι εργασίες του έργου αναβάθμισης 18 παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας που υλοποιείται μέσω του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Ο ανάδοχος  του έργου κάνοντας χρήση της σχετικής νομοθεσίας που του δίνει το δικαίωμα να ζητήσει 6μηνη επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών της σύμβασης  λόγω της ενεργειακής κρίσης υπέβαλε αίτημα προς το Δήμο, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε αντίστοιχο προ την Ειδική Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, η οποία και το ενέκρινε.

Με βάση τα παραπάνω η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καρδίτσας ενέκρινε την επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής του έργου  μέχρι στις 24 Φεβρουαρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο φορά στην αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καρδίτσας μέσω της διαμόρφωσης των υφιστάμενων παιδικών χαρών και την προμήθεια νέων οργάνων ώστε να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της και να μπορούν να πιστοποιηθούν στις εξής Κοινότητες:

Δημοτική Ενότητα Καρδίτσας : Αγιοπηγής (Σχολείο),  Αρτεσιανού(Νότια είσοδος),  Καρδιτσομαγούλας  (Αγ.Δημητρίου)               

Δημοτική Ενότητα Κάμπου: Πτελοπούλας (Πλατεία)                      

Δημοτική Ενότητα Μητρόπολης:  Μητρόπολης (Γήπεδο 5Χ5)                     

Δημοτική Ενότητα Ιτάμου:   Αμαράντου (Πλατεία),   Καροπλεσίου (Ανθηρό Πλατεία»         Καροπλεσίου (Καροπλέσι γήπεδο μπάσκετ )  Καστανιάς-Μούχα    (Εκκλησία-Σχολείο)   Καταφυγίου (Εκκλησία) Νεράιδας (Νεράιδα, Δημοτικό Σχολείο)   Νεράιδας (Σαραντάπορο Πλατεία)                      

Δημοτική Ενότητα Καλλιφωνίου:  Απιδιάς (Σχολείο)  Δαφνοσπηλιάς (Είσοδος)  Ζαϊμίου (Αθλητικό Κέντρο),   Καλλιφωνίου (Πλατεία-Δημαρχείο),  Μολόχας (Σχολείο)  Παλιουρίου (Μνημείο Πεσόντων)

Σε όλες τις παιδικές χαρές προβλέπεται να τοποθετηθεί επίσης ο απαραίτητος αστικός εξοπλισμός για τη σωστή λειτουργία τους όπως παγκάκια, βρύσες, φωτιστικά, καλάθια απορριμμάτων και πινακίδες σήμανσης. Σύμφωνα με τη μελέτη φύτευσης στις περιοχές επέμβασης διατηρούνται όλα τα υγιή δένδρα και προβλέπεται η φύτευση νέων φυλλοβόλων δέντρων για να εξασφαλισθεί ο σκιασμός και η αίσθηση θερμικής άνεσης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επίσης προβλέπεται χαμηλή φύτευση περιμετρικά μέσα από την περίφραξη όπου αυτό είναι απαραίτητο.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2023-%CE%B7-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BC%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-18-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: