Μη κρατικά πανεπιστήμια: Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στο κέντρο της Αθήνας- Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
29 February 2024
Μπάιντεν: «Υγιής, δραστήριος και ακμαίος», σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση
29 February 2024

Μουσική διαμαρτυρία στο Σιδηροδρομικό Σταθμό: «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» (+Φωτο +Βίντεο)

Το μήνυμα ότι η τοπική κοινωνία δεν ξεχνά τα 57 θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών -μεταξύ των οποίων και οι δύο νέοι συμπολίτες μας Αναστάσιος Κουτσόπουλος και Βάιος Βλάχος – και απαιτεί να αποδοθούν οι ευθύνες όσο ψηλά κι αν φτάνουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη έστειλε η μουσική διαμαρτυρία που πραγματοποιήθηκε απόψε στο χώρο του Σιδηροδρομικού Σταθμού.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν τα σωματεία των Εμποροϋπαλλήλων και του Παραρτήματος της Καρδίτσας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και την παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες.

Ο Γραμματέας του σωματείου Εμορουπαλλήλων κ. Γ. Παπαδόπουλος το σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι ένα χρόνο μετά το τραγικό δυστύχημα η πληγή παραμένει ανοικτή για τις οικογένειες των θυμάτων, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

«Ένα χρόνο μετά κάνουμε την υπόσχεση μας πράξη! Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί! οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν! Ένας χρόνος μετά και ακόμα αντηχούν στα αυτιά και στο μυαλό όλων μας τα συνθήματα εκείνων των ημερών. Με τα εκατομμύρια κόσμου να πλημμυρίζει κάθε γωνιά της χώρας μας καταδικάζοντας την πολιτική του κέρδους που δολοφονεί, φωνάζοντας δυνατά. :«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι οι κυβερνήσεις με την πολιτική τους δημιουργούν καθημερινά «Τέμπη» θυμίζοντας τις πλημμύρες, αλλά και τους 160 νεκρούς εργαζόμενους από εργατικά ατυχήματα.

Αναφέρθηκε επίσης στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια που όπως είπε βιώνουν οι πολίτες «Η ζωές μας και τα δικαιώματα του λαού σφάζονται καθημερινά για να παράξουν κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους , το είδαμε και στην περιοχή μας με τις καταστροφικές πλημμύρες , όπου η προστασία του λαού είναι κόστος που δεν αποφέρει κέρδη . Το νοιώθουν οι αγρότες που πουλούν φθηνά τον κόπο τους, με αυξημένα κόστη παραγωγής να παλεύουν για την επιβίωση τους . Απέναντι σε αυτή τη πολιτική που βάζει τις ζωές μας στο ζύγι ορθώνουμε ανάστημα!» τόνισε.

Ακολούθησε το μουσικό σκέλος της εκδήλωσης με τραγούδια που ερμήνευσαν Καρδιτσιώτες μουσικοί ενώ στο τέλος της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κωστής Κριτσιάνης 

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BC%CF%8C-%C2%AB%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CF%85%CF%84%CF%8C-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B8%CE%B1-%CE%BE%CE%B5%CF%87%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF%C2%BB-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: