Πέθανε ο Σταύρος Παπαδόπουλος
27 February 2023
Σε πρόσληψη ιδιώτη παιδιάτρου για ένα έτος θα προχωρήσει το νοσοκομείο Καρδίτσας
27 February 2023

Μ. Βρετανία- ΕΕ: Συμφωνία για το εμπόριο της Βόρειας Ιρλανδίας

Σε συμφωνία κατέληξαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με τις εμπορικές ρυθμίσεις της Βόρειας Ιρλανδίας, τερματίζοντας περισσότερο από ένα χρόνο συχνά πικρής διαμάχης σχετικά με τον διακανονισμό για την περιοχή ύστερα από το Brexit, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Η συμφωνία – η οποία προέκυψε μετά από συνάντηση που είχε τη Δευτέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – έχει στόχο να διευκολύνει τις εμπορικές ροές μεταξύ της Βρετανίας και της Βόρειας Ιρλανδίας και να βάλει τέλος στο μεγαλύτερο απόνερο του Brexit, τρία χρόνια μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Αργότερα αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου, ενώ θα ακολουθήσει και δήλωση της πρωθυπουργού για τη συμφωνία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πρόκειται για έναν θρίαμβο για τον Σούνακ, ο οποίος προσπάθησε να μειώσει τις εντάσεις με την ΕΕ από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Οκτώβριο. Αλλά μπορεί να υπάρχουν ακόμη κίνδυνοι για τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπόρεσε να πείσει τους ενωτικούς στη Βόρεια Ιρλανδία και τους Brexiteers στο δικό του κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα να υποστηρίξουν τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: