Για όλα φταιν’ οι γκόμενεs…
2 May 2020
Ασθένειες και Βότανα (Μέρος 2ο Ε – Π )
3 May 2020

Νέο μηχάνημα μοριακού ελέγχου στο Πανεπιστημιακό

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ

Πρόταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να προμηθευτεί νέο ειδικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου για ανίχνευση κρουσμάτων της νόσου Covid-19 κατέθεσε στη Διοίκηση ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να εντάξει την προμήθεια του μηχανήματος στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ο κ. Αγοραστός μπροστά στη νέα πραγματικότητα, που ξεκινά από μεθαύριο Δευτέρα με την άρση των περιοριστικών μέτρων και σηματοδοτεί αύξηση των μοριακών ελέγχων ως προϋπόθεση κατ’ αρχήν για τα χειρουργικά περιστατικά, προέτρεψε τους φορείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου να προχωρήσουν στην προμήθεια νέου ειδικού μηχανήματος αυτόματου ελέγχου για SARS-CoV-2.

Με δυνατότητες που ξεπερνούν τον έλεγχο 300 και πλέον δειγμάτων ανά 8ωρο, το προτεινόμενο ειδικό μηχάνημα μοριακού ελέγχου μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στον υγειονομικό χάρτη της χώρας, καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, που παραμένει νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό στην 5η ΥΠΕ, μπορεί να καλύψει τις ανάγκες εργαστηριακών ελέγχων ολόκληρης της Υγειονομικής Περιφέρειας μειώνοντας τον χρόνο έκδοσης των αποτελεσμάτων, γεγονός που σημαίνει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία και ταχύτερη προσφορά υπηρεσιών υγείας στους Θεσσαλούς πολίτες.

Πηγή : eleftheria.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: