ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να αποκατασταθεί άμεσα η αδικία με τις Επιχειρήσεις της Κοινωνικής Οικονομίας
2 May 2020
Νέο μηχάνημα μοριακού ελέγχου στο Πανεπιστημιακό
2 May 2020

Για όλα φταιν’ οι γκόμενεs…

Ναι υπάρχουν γυναίκες που ευνοuχίζουν τους άντρες. Που νιώθουν την ανάγκη να τους μειώνουν με την πρώτη ευκαιρία. Που τους κακοποιούν. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι-και δυστυχώς ανάμεσά τους, πάρα πολλές γυναίκες-που πιστεύουν ότι για όλα φταίει, τί άλλο;

Η γυναίκα!

Αν η γυναίκα κερατώσει τον άντρα, είναι π@ανα. Αν ο άντρας κερατώσει τη γυναίκα, φταίει η γυναίκα που δεν ήξερε να τον κρατήσει.

Αν η γυναίκα πάει με παντρεμένο, είναι π@ανα. Αν ο άντρας πάει με παντρεμένη είναι μάγκας.

Αν η γυναίκα μείνει έγκυος εκτός γάμου, “όταν άνοιγε τα πόδια ήταν καλά”. Αν ο άντρας αφήσει μια γυναίκα έγκυο “δεν μπορείς να κάνεις τον άλλον πατέρα με το ζόρι αν δεν θέλει”.

Αν η γυναίκα απατήσει, ο άντρας λέγεται κερατάς και πρέπει να την χωρίσει. Αν ο άντρας απατήσει, η γυναίκα λέγεται μ@λκας και πρέπει να τον συγχωρήσει.

Αν η γυναίκα βάλει σύντροφο στο σπίτι με τα παιδιά της, είναι κακή μάνα (ενίοτε και π@ανα). Αν ο πατέρας βάλει σύντροφο στο σπίτι με τα παιδιά του “θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή του”.

Αν η γυναίκα δεν περιποιείται τον εαυτό της (επειδή έχει κατάθλιψη, επειδή είναι κουρασμένη ή απλά δεν γουστάρει) είναι μπάζο και καλά θα της κάνει ο άντρας της αν κοιτάξει αλλού. Αν ο άντρας δεν περιποιείται τον εαυτό του “ξέρεις μωρέ πως είναι οι άντρες, ένα ντους κάνουν κι έξω απ’ την πόρτα!).

Αν η γυναίκα δεν παίρνει διατροφή για τα παιδιά της “να πάει να δουλέψει!”. Αν ο άντρας δεν δίνει διατροφή για τα παιδιά του “εντάξει με ένα μισθό πώς να τα βγάλει κι αυτός πέρα;”.

Αν η γυναίκα δεν κάνει τις δουλειές του σπιτιού, είναι τεμπέλα. Αν ο άντρας δεν κάνει τις δουλειές του σπιτιού “όλη μέρα δουλεύει και όταν γυρίζει σπίτι του δεν βρίσκει μια μπουκιά ψωμί!”.

Αν η γυναίκα κρατάει τα παιδιά της, για να πάει ο άντρας της για δουλειά, είναι μάνα. Αν ο άντρας κρατάει τα παιδιά του για να πάει η γυναίκα του για δουλειά, “της κάνει μπέιμπι σίτινγκ”.

Αν η γυναίκα ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, ξυριστικά για τον άντρα της, κανείς δεν απορεί. Αν ο άντρας ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, σερβιέτες για τη γυναίκα του “μέχρι τις σερβιέτες της, αγοράζει!”.

Αν η γυναίκα ζητήσει διαζύγιο είναι επειδή “θέλει να κάνει τη ζωή της”. Αν ο άντρας ζητήσει διαζύγιο “τί να κάνει κι αυτός; Τον έπρηξε με τη γκρίνια της”.

Γιατί στην στην Ελλάδα του 2020, η γυναίκα συνεχίζει να είναι πόpνη, γκρινιάρα, ελαφρόμυαλη και υποχρεωμένη να είναι υπεύθυνη για τα πάντα, ακόμα και για τα προβλήματα των άλλων και ο άντρας αρκεί που είναι…άντρας για να τη σκαπουλάρει απ’ όλα. Σχόλια τίγκα στον μισογυνισμό, που θα περίμενε κανείς να κάνουν άντρες, τα κάνουν κυρίως…γυναίκες! Ναι ναι, γυναίκες φτύνουν πάνω στο ίδιο τους το φύλο!

Και μετά απορούμε γιατί δεν βρίσκουμε έναν σωστό άντρα, να κάνουμε μια σχέση της προκοπής. Γιατί δεν βρίσκουμε έναν άντρα που να τιμάει τον λόγο του και να΄χει δέκα κιλά @ρχίδια.

Που να τα βρει τα @ρχίδια ο άντρας αγάπη μου, όταν του τα’χουν κόψει οι γονείς του, από τη μέρα που γεννήθηκε;

Που να τα βρει τα @ρχίδια ο άντρας αγάπη μου, όταν δεν τον φέρνουν ΠΟΤΕ προ των ευθυνών του; Όταν τον χαϊδολογούν από την ημέρα που λέει “μαμ” μέχρι την εφηβεία, τον στρατό και τον γάμο;

Πώς θα σκληραγωγηθεί ένας άνθρωπος, πώς θα δυναμώσει, αν όλα γύρω του, του λένε πως για ό,τι κάνει ο ίδιος, φταίει πάντα ένας άλλος και δη μια κάποια γυναίκα στη ζωή του;

Τα κλισέ γεννούν κλισέ. Κι όσο τα αναπαράγουμε σαν γονείς, θα ακολουθούν όλες τις γενιές και των παιδιών μας και των δισέγγονών μας ακόμα. Γι’ αυτό αν θέλουμε στο μέλλον, να δούμε λιγότερα διαζύγια, καλό είναι να κοιτάξει τουλάχιστον η δική μας η γενιά, πώς θα φτιάξει υπεύθυνα παιδιά.

Προς το παρόν-όπως έχει πει και η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου- “κόψιμο το λειρί και παντόφλα!”

Από την Κυριακή Χαριτάκη

Πηγή: m.newside.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: