Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα στο λιμάνι του Πειραιά
21 September 2023
Μία αποδοχή αιτιολόγησης και μία κλήση προς αιτιολόγηση για έργα στο Δήμο Μουζακίου
21 September 2023

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Συνομιλίες εν μέσω κατηγοριών για παραβίαση της εκεχειρίας – Στήριξη Ερντογάν στο Αζερμπαϊτζάν

Άρχισαν σήμερα, Πέμπτη, το πρωί, στην αζέρικη πόλη Γέβλαχ οι πρώτες συνομιλίες ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και τους Αρμένιους του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σε εικόνες που μεταδόθηκαν από το επίσημο αζέρικο πρακτορείο ειδήσεων Azertag, έξι άνδρες με πολιτικά ρούχα βρίσκονται γύρω από ένα τραπέζι για να διαπραγματευθούν την επανένταξη στο Αζερμπαϊτζάν αυτού του εδάφους όπου κατοικούν κυρίως Αρμένιοι.

Μια οχηματοπομπή από μαύρα οχήματα 4Χ4 είχε αφιχθεί προηγουμένως στο χώρο των διαπραγματεύσεων στο Γέβλαχ, σε απόσταση 295 χιλιομέτρων δυτικά της αζέρικης πρωτεύουσας Μπακού, ακολουθούμενη από ένα όχημα στο οποίο κυματίζει μια ρωσική σημαία και φέρει πινακίδες κυκλοφορίας του ρωσικού στρατού. Από τα τέλη του 2020 και ένα προηγούμενο πόλεμο, η Ρωσία διαθέτει μια ειρηνευτική αποστολή στρατιωτών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Οι αυτονομιστές κατηγορούν το Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας

Πάντως, μετά την έναρξη των συνομιλιών, οι αυτονομιστές διατύπωσαν κατηγορίες σε βάρος του Αζερμπαϊτζάν για παραβίαση της εκεχειρίας.

Από την πλευρά του, το Μπακού αρνήθηκε ότι παραβίασε την εκεχειρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πυροβολισμοί ακούστηκαν στο προπύργιο των αυτονομιστών του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Στήριξη Ερντογάν σε Αζερμπαϊτζάν

Στο μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε «την αμέριστη υποστήριξη» της Άγκυρας προς το Μπακού στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας του με τον Αζέρο ομόλογό του Ιλχάμ Αλίεφ, ο οποίος του έδωσε «πληροφορίες» αναφορικά με την «τρέχουσα κατάσταση», ανακοινώθηκε από την τουρκική προεδρία.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό των Αρμενίων του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η αζέρικη στρατιωτική επιχείρηση, η οποία ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη, το μεσημέρι, μέσα σε 24 ώρες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 200 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 400. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε από την πλευρά του πως δύο ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες, Τετάρτη, όταν το όχημά τους έγινε στόχος πυρών.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: