Basket League: Διαφορά κλάσης στην Καρδίτσα
10 March 2024
Τα αποτελέσματα των εκλογών για το νέο Δ.Σ. στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας
11 March 2024

Ν. Κασιμάτη για μη κρατικά πανεπιστήμια: Όχι στον νόμο-ριφιφί του Συντάγματος

Η Βουλευτής Β’ Πειραιά και Τομεάρχης Ναυτιλίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίνα Κασιμάτη, απέστειλε επιστολή σύμφωνα με το άρθρο 72 Α του Κανονισμού της Βουλής, με την οποία καταχωρείται στα Πρακτικά η διευκρίνιση ότι η ψήφος της «επί της Αρχής» είναι «Όχι».

Η κ. Κασιμάτη, στην επιστολή της, κάνει λόγο για «ριφιφί του Συντάγματος» λόγω της κατάφωρης παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση εκχωρεί την πανεπιστημιακή Παιδεία σε ξένους ιδιώτες.

Βουλή: Με 159 «ναι», νόμος τα μη κρατικά πανεπιστήμια

«Ριφιφί του Συντάγματος το σχέδιο Νόμου περί Ιδιωτικών Ξένων Πανεπιστημίων»

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η κ. Κασιμάτη σημειώνει ότι είχε ψηφίσει «αρνητικά και «επί του Συνόλου» του Σχεδίου Νόμου περί Ιδιωτικών Ξένων Πανεπιστημίων, το οποίο και χαρακτήρισε ως «ριφιφί του Συντάγματος» λόγω της κατάφωρης παραβίασης του άρθρου 16 του Συντάγματος, με το οποίο η κυβέρνηση εκχωρεί την πανεπιστημιακή Παιδεία σε ξένους ιδιώτες, κλέβει το μέλλον της νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας και απεντάσσει οικειοθελώς την εκπαίδευση από την κατοχυρωμένη αποκλειστική αρμοδιότητα της χώρας ως κράτους μέλους της Ε.Ε., ενώ εντάσσει de facto τα δημόσια Πανεπιστήμια στο ευρωενωσιακό δίκαιο του Ανταγωνισμού αντί του Συντάγματος της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι η κ. Κασιμάτη είχε καλέσει όλα τα κόμματα να μην ψηφίσουν το νόμο, αλλά και να μη συναινέσουν στο μέλλον στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που κατοχυρώνει την Πανεπιστημιακή παιδεία ως δημόσιο αγαθό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: