Soaring prices curtail Greeks’ holiday spending
13 June 2023
Πόλεμος: Μέτρο -μέτρο οι νίκες και οι θάνατοι – Σθεναρή αντίσταση από τους Ρώσους
13 June 2023

Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.: Τελευταίες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τάξεις σχολείων

 Με δύο όμορφες εκπαιδευτικές δραστηριότητες έκλεισε ο κύκλος των φετινών επισκέψεων τάξεων σχολείων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής μας, στις παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου, οι μαθητές της Γ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, έμαθαν μέσα από μία πολύ ενδιαφέρουσα δράση, με υλικό που μας παραχώρησαν οι εκδόσεις «Μεταίχμιο», πως γίνεται ένα βιβλίο, από τη στιγμή που το γράφει ο συγγραφέας έως και την τοποθέτησή του στα ράφια των βιβλιοθηκών μας.

paidikes vivliothikes 2 (2)Στη συνέχεια με χαρτιά Α3 και μέσα από την τέχνη του origami, τα παιδιά έφτιαξαν τα δικά τους βιβλία με σκοπό να φτιάξουν τις δικές τους πρωτότυπες ιστορίες.
Εμείς για να τους βοηθήσουμε, τους διαβάσαμε το πολύ έξυπνο και διασκεδαστικό βιβλίο της Julia Donaldson «Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία», από τις εκδόσεις Πατάκη.

Τα παιδιά έγραψαν και εικονογράφησαν τις ιστορίες τους και μετά, μερικές από αυτές διαβάσαμε στον προαύλιο χώρο της βιβλιοθήκης!!!

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου, ήταν τα μικρά πρωτάκια από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, αυτά που πέρασαν το κατώφλι της βιβλιοθήκης στη συνοικία του «Αγίου Νικολάου». Τους διαβάσαμε το βιβλίο του αείμνηστου Άγγλου συγγραφέα David McKee «Ο Έλμερ και το ουράνιο τόξο», από τις εκδόσεις Πατάκη.

Οι απίθανες περιπέτειες του πιο αγαπημένου ελέφαντα στον κόσμο, του παρδαλού Έλμερ, διασκέδασαν τα παιδιά, που στη συνέχεια χρωμάτισαν όπως αυτά ήθελαν τον Έλμερ, σε μικρά διακοσμητικά που θα στολίσουν τα δωμάτιά τους!!!

.Η χειμερινή απογευματινή λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών σταματά την Παρασκευή 16 Ιουνίου, με το κλείσιμο των σχολείων. Από τη Δευτέρα οι Παιδικές Βιβλιοθήκες θα λειτουργούν τις ίδιες μέρες, από τις 9 το πρωί έως και τις 13:30 το μεσημέρι.

Φέτος για 11ο συνεχόμενο καλοκαίρι, θα πραγματοποιηθούν καλοκαιρινές δραστηριότητες, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, με τίτλο «100 ακριβώς! Θησαυροί της Άλκης και της Ζωρζ..» που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ.

Φέτος από τις 19 Ιουνίου έως και τις αρχές Σεπτέμβρη, ταξιδεύουμε στα υπέροχα κείμενα των βιβλίων δύο σπουδαίων συγγραφέων, της Ζωρζ Σαρή και της Άλκης Ζέη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή τους. Δύο από τις σπουδαιότερες συγγραφείς παιδικών κι εφηβικών βιβλίων της χώρας μας.

.Μέσα από αναγνώσεις αποσπασμάτων των βιβλίων τους, θα παίξουμε, θα δημιουργήσουμε, θα προβληματιστούμε, θα συζητήσουμε, θα επικοινωνήσουμε, θα κάνουμε δυνατές φιλίες, όπως αυτή των δύο συγγραφέων, θα περάσουμε ένα ακόμη συναρπαστικό καλοκαίρι, ενώ μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα hashtag #ΚΕ2023gr και #forEBEr.!!!

• Θέλετε να γίνετε μέρος της ιστορίας των παιδικών βιβλιοθηκών μας;
• Θέλετε όμορφες καλοκαιρινές εμπειρίες με τα παιδιά σας & τα παιδιά της πόλης μας;
• Θέλετε μια όμορφη καλοκαιρινή περιπέτεια ως εθελοντές;
Συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα https://forms.gle/gpNTmNS94HhY5FPMA και θα ζήσετε… ένα συναρπαστικό “λογοτεχνικό” Καλοκαίρι!!!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε σε κάποια παιδική βιβλιοθήκη ή στο τηλέφωνο 2441071346.

Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

.

.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%BF%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CE%BF-%CF%80-%CE%B1-%CE%BA-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%AC%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: