Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ.: Τελευταίες εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τάξεις σχολείων
13 June 2023
Σαουδική Αραβία: Παίζει… γκολφ με τα κέρδη της από τα δεινά της Ουκρανίας
14 June 2023

Πόλεμος: Μέτρο -μέτρο οι νίκες και οι θάνατοι – Σθεναρή αντίσταση από τους Ρώσους

Aντιμέτωπη με σθεναρή ρωσική αντίσταση έρχεται η Ουκρανία στα νότια και ανατολικά, καθώς επιχειρεί αντεπίθεση για την ανακατάληψη των κατεχόμενων από τη Ρωσία εδαφών. Οι ουκρανικές δυνάμεις κερδίζουν έδαφος, αλλά οι νίκες επιτυγχάνονται μέτρο μέτρο ανέφερε σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

“Ο εχθρός κάνει τα πάντα για να κρατήσει τις θέσεις που κατέλαβε. Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν ανελέητα από αέρος. Τα στρατεύματά μας πέφτουν συνεχώς πάνω σε ναρκοπέδια, και αντιαρματικές τάφρους.  Όλα αυτά συνδυάζονται με συνεχείς αντεπιθέσεις τεθωρακισμένων και τη μαζική χρήση αντιαρματικών όπλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι από τις εχθρικές μονάδες”, δήλωσε η Μαλιάρ σύμφωνα με το Politico

Χθες, τα ουκρανικά στρατεύματα προχώρησαν 250 μέτρα προς την κατεύθυνση του Μπαχμούτ στην περιοχή του ταμιευτήρα Μπέρκιβ και άλλα 200 μέτρα προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ στην περιοχή του Ντονέτσκ, δήλωσε η Μαλιάρ. Στην περιοχή της Ζαπορίζια, ο ουκρανικός στρατός πήρε πίσω ένα χιλιόμετρο προς την κατεύθυνση του Μπερντιάνσκ,. Το συνολικί κέρδος στην περιοχή, μέχρι στιγμής είναι τρία τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Μαλιάρ, μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή σε αρκετές περιοχές στη νότια και ανατολική Ουκρανία.

Ουκρανοί και Ρώσοι, εδώ και μήνες ανακοινώνουν τα κέρδη τους σε… μέτρα. Για παράδειγμα, στη μάχη των εννέα μηνών για το Μπαχμούτ, η Ρωσία φέρεται να έχει απωλέσει έναν στρατιώτη-νεκρό ή τραυματία-  για κάθε 48 εκατοστά εδάφους που κέρδισε, ανέφερε τις τελευταίες ημέρες το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

«Όσοι δεν εμπλέκονται, έχουν υπερβολικές προσδοκίες»

Μετά την περσινή ταχύτατη επιτυχία της αντεπίθεσης στο Χάρκοβο και τη Χερσώνα, η Ουκρανία αντιμετωπίζει πίεση να επιτύχει ίδια ή και καλύτερα αποτελέσματα.

Μια “επιτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση θα μπορούσε να αναγκάσει τον Πούτιν να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Αλλά, όσοι δεν εμπλέκονται άμεσα στον πόλεμο μπορεί να έχουν υπερβολικές προσδοκίες, δήλωσε στο POLITICO ο Τάρας Τσμούτ, ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής και επικεφαλής του μεγαλύτερου ουκρανικού στρατιωτικού εθελοντικού ιδρύματος με την ονομασία Come Back Alive.

” Ο κόσμος δεν έχει πληροφορίες για το πόσες αποτυχημένες προσπάθειες έγιναν πέρυσι πριν από τη μεγάλη επιτυχία που όλοι αγαπούσαν”, δήλωσε ο Chmut.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι οι Ουκρανοί πρέπει να προωθηθούν μέσα από ναρκοπέδια υπό τους βομβαρδισμούς πυροβολικού και αεροπλάνων, ανέφεραν ότι έχουν κερδίσει κάποιο έδαφος. Την περασμένη εβδομάδα, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε επτά χωριά στις περιοχές Ντονέτσκ και Ζαπορίζια. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της αντεπίθεσης, ο ουκρανικός στρατός έχει ήδη χάσει τουλάχιστον 16 Bradley και τέσσερα άρματα μάχης Leopard, ανέφερε ο ολλανδικός ιστότοπος ανάλυσης αμυντικού λογισμικού ανοιχτού κώδικα Oryx. Η ουκρανική διοίκηση δεν σχολίασε τις απώλειες στρατιωτικού εξοπλισμού.

naftemporiki.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: