Παράταση των συμβάσεων του έκτακτου προσωπικού για την αντιμετώπιση της πανδημίας ζητά ο Γ. Πατούλης
10 November 2021
Άγιο Όρος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους «φανατικούς αντιεμβολιαστές» ζητεί ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου
10 November 2021

Πανδημία: Ένα… νέο νοσοκομείο έφτιαξε η Περιφέρεια στη Θεσσαλία σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα – 371 επιπρόσθετες κλίνες στη μάχη με τον κορωνοϊό

Την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι η Λάρισα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της πανδημίας, αναμένοντας κορύφωση της πίεσης των δημόσιων νοσοκομείων τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες, έχει ανοίξει για τα καλά η κουβέντα περί «αντοχής» των δύο νοσοκομείων της Λάρισας.

Η εικόνα που παρουσίασαν χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας, οι διοικητές των δύο νοσοκομείων της πόλης κ.κ. Κατσικονούρης και Βλαχάκης, δείχνει ότι «το σύστημα αντέχει προς ώρας».

Κομβικής σημασίας όμως, είναι η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, ο οποίος λειτουργεί ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου.

Οι αριθμοί από μόνοι τους καταδεικνύουν πως οι διαρκείς πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας έχουν φθάσει αυτή τη στιγμή στο να υπάρχουν 371 διαθέσιμες covid και non covid, καθώς και ΜΕΘ κλίνες στη Θεσσαλία, με προοπτική να αυξηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα κατά 20 στα Τρίκαλα.

«Με τις συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα καταφέραμε ουσιαστικά να φτιάξουμε ένα ακόμη νοσοκομείο για τον κορωνοϊό…» σχολίαζε με νόημα ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός.

Σε ότι αφορά τη Λάρισα, εύλογα έχει τη μερίδα του λέοντος σε ότι αφορά τις ιδιωτικές κλίνες, με την κατάσταση – κατά πληροφορίες του onlarissa.gr – να διαμορφώνεται ως εξής:

Στο Animus είναι διαθέσιμες:

100 κλίνες covid

60 κλίνες non covid

20 κλίνες post covid

4 κλίνες ΜΕΘ non covid

Στο Απολλώνειο είναι διαθέσιμες:

50 κλίνες covid

10 κλίνες ΜΑΦ non covid

20 κλίνες post covid

Στο Ιασώ είναι διαθέσιμες:

4 κλίνες ΜΕΘ non covid

15 κλίνες non covid

Στον Κένταυρο του Βόλου είναι διαθέσιμες:

26 κλίνες covid

Στο Άνασα του Βόλου είναι διαθέσιμες:

10 κλίνες non covid

2 κλίνες ΜΕΘ non covid

Στην Ελπίς του Βόλου είναι διαθέσιμες:

10 κλίνες non covid

Στο Ολύμπιον της Καρδίτσας είναι διαθέσιμες:

40 κλίνες post covid

Τέλος υπάρχουν συζητήσεις για 20 κλίνες covid στην Αποκατάσταση στα Τρίκαλα, καθώς γίνονται ενέργειες ώστε να βρεθούν παθολόγος και νοσηλευτικό προσωπικό.

onlarissa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: