Δείτε όλη την Ελλάδα από ψηλά σε 2 λεπτά
10 January 2024
Στ. Κασσελάκης: Ο Κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι η ακρίβεια είναι δική του και όχι εισαγόμενη
10 January 2024

Παραμένουν χωρίς πόσιμο νερό Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Παλαμά και Σοφάδων

Συμπληρώθηκαν τέσσερις μήνες από την εκδήλωση της θεομηνίας «Daniel», με τις γνωστές επιπτώσεις στο νομό μας και ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικισμοί, στους Δήμους Παλαμά και Σοφάδων που δεν έχουν πόσιμο νερό.

Από την πλευ5ρά των ΔΕΥΑ γίνονται -όπως μας αναφέρθηκε- οι απαραίτητες ενέργειες καθαρισμού των δικτύων και συνεχείς μετρήσεις για να διαπιστωθεί η καταλληλότητα, αλλά προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα σε όλο το εύρος του δικτύου ύδρευσης.

Εν τω μεταξύ από την πλευρά του υπουργείου έχουν σταματήσει οι τακτικές ενημερώσεις για την καταλληλότητα του νερού, με την τελευταία εξ αυτών να καταγράφεται στις 14 Δεκεμβρίου 2023.

Από τότε, πάντως, μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το KarditsaLive.Net,  από τις αρμόδιες ΔΕΥΑ, δεν έχουν προκύψει κάποιες διαφοροποιήσεις. Δηλαδή οι κοινότητες – οικισμοί που είχαν πρόβλημα παραμένουν στην λίστα.

Αναλυτικότερα από την ΔΕΥΑ Παλαμά η Διευθύντρια κ. Καραμαλίγκα μας ενημέρωσε ότι στον κατάλογο των οικισμών με μη πόσιμο νερό, παραμένουν Άγιος Δημήτριος, Βλοχός, Ορφανά και Πέτρινο, εκφράζοντας πάντως την αισιοδοξία για αλλαγή της εικόνας στο επόμενο διάστημα.

Από την ΔΕΥΑ Σοφάδων η ενημέρωση που είχαμε ήταν ότι ισχύουν όσα το υπουργείο ανέφερε στην τελευταία του ανακοίνωση, δηλαδή ότι μη πόσιμο είναι το νερό στις Τ.Κ. Πύργου Κιερίου, Κτημένης, Βαθυλάκκου, Αηδονοχωρίου, Γεφυρίων και σε οικισμούς Γραμματικού και Ν. Ικόνιου.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82-%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%81%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BF%CF%86%CE%AC%CE%B4%CF%89%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: