Κ. Αγοραστός από την εκδήλωση της Πανθεσσαλικής Στέγης στην Αθήνα για τα 141 χρόνια Ελεύθερη Θεσσαλία: Σε εποχή πολυκρίσης ενδυναμώνουμε την εθνική μας αυτογνωσία και ταυτότητα μέσα από την μελέτη της ιστορίας και των διαχρονικών της διδαγμάτων
28 November 2022
Θεσσαλονίκη: Τέσσερις συλλήψεις στην επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης
28 November 2022

Παροπλισμένα και εκτεθειμένα τα σπιτάκια που αγόρασαν Δήμος και ΕΒΕ για το "Μαγεμένο Δάσος"

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο χώρο του Παυσιλύπου για το στήσιμο του θεματικού πάρκου, το θέμα του οποίου φέτος είναι εμπνευσμένο από τον αγαπημένο ήρωα των παιδιών Πίτερ Παν και τη «Χώρα του Ποτέ».

Ήδη στο χώρο έχουν στηθεί τα μικρά και μεγάλα νεραϊδόσπιτα, το ταχυδρομείο του Αη Βασίλη και ένα μεγάλο μέρος των ξύλινων κατασκευών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα στηθεί και το σπιτάκι του Αη Βασίλη, καθώς και οι 5 μικροί οικίσκοι όπου επαγγελματίες που εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον στην πρόσκληση του Δήμου θα πωλούν εποχιακά είδη. Μάλιστα οι οικίσκοι θα τοποθετηθούν στον ίδιο χώρο, που ήταν και πέρυσι, στον υπαίθριο χώρο του αναψυκτηρίου, καθώς ο ιδιώτης που το διαχειρίζεται πλέον δεν είχε κάποια αντίρρηση.

Αισθητή όμως θα είναι και φέτος η απουσία των μεγαλύτερων ξύλινων σπιτιών που μέχρι και τα Χριστούγεννα του 2019 στήνονταν στο πάρκο αποτελώντας χώρους δραστηριοτήτων και πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, κυρίως μικρών παιδιών.

Οι ζημιές του Ιανού και η πανδημία τα κρατούν παροπλισμένα

.Η τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων στο χώρο του Παυσιλύπου την εορταστική περίοδο για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με χώρους δραστηριοτήτων ξεκίνησε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή με το Δήμο Καρδίτσας να νοικιάζει έναντι περίπου 9.000 ευρώ 10 σπιτάκια από ιδιώτη που αναλάμβανε την συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγησή τους.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με το ΕΒΕ αποφάσισαν το 2019 να προχωρήσουν στην αγορά 6 ξύλινων οικίσκων έναντι περίπου 24.000 ευρώ, προκειμένου αυτά να μείνουν στην κατοχή τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν κάθε χρόνο για το θεματικό πάρκο, αλλά και για άλλες εορταστικές περιόδους – και όχι μόνο των Χριστουγέννων και διάφορες χρήσεις. Μάλιστα υπήρξαν και σκέψεις εκείνη τη χρονιά να μείνουν και μετά τις γιορτές στο χώρο του Παυσιλύπου, ώστε με την ύπαρξη ανάλογων εκδηλώσεων να εξελιχθεί σε ένα μόνιμο εορταστικό θεματικό πάρκο. Τελικά αυτές οι σκέψεις δεν υλοποιήθηκαν, τα σπιτάκια μετά το τέλος των γιορτών των Χριστουγέννων 2019-Πρωτοχρονιάς 2020 μεταφέρθηκαν στο στρατόπεδο Λουμάκη, όπου λίγους μήνες μετά η επέλαση του Ιανού προκάλεσαν σ’ αυτά σημαντικές ζημιές κυρίως στα πατώματά τους, ενώ η μόνιμη έκθεσή τους στις καιρικές συνθήκες επιδείνωσε την κατάστασή τους. Έκτοτε παραμένουν παροπλισμένα, αλλά και εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και όχι μόνο στο χώρο του στρατοπέδου – που έχει πάψει να είναι περιφραγμένος με ό,τι αυτό συνεπάγεται – όπου θα μείνουν και την φετινή εορταστική περίοδο.

Πρόθεση του Δήμου η επισκευή και επαναχρησιμοποίησή τους

.Σε επικοινωνία μας με το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας αναφέρθηκε ότι οι ζημιές που έχουν υποστεί τα σπιτάκια είναι επισκευάσιμες, αλλά όταν ο Δήμος σχεδίαζε το φετινό θεματικό πάρκο την περίοδο του καλοκαιριού, τα επιδημιολογικά δεδομένα και οι προβλέψεις των ειδικών για νέο κύμα του κορονοϊού, οδήγησαν στην απόφαση να μην τοποθετηθούν -και κατ΄ επέκταση να μην προχωρήσει η επισκευή τους εκτός από ένα που θα είναι το σπίτι του Αη Βασίλη – για να μην λειτουργήσουν ως σημεία υπερμετάδοσης λόγω της επισκεψιμότητάς τους. Η πρόθεση πάντως της Δημοτικής Αρχής, όπως μας τονίστηκε, είναι να επισκευαστούν και να ξαναχρησιμοποιηθούν.

Σ’ αυτή την περίπτωση πάντως ο Δήμος θα πρέπει να μεριμνήσει για την εξασφάλιση καταλληλότερου στεγασμένου χώρου για την φύλαξή τους, καθώς ο υπάρχον δεν εξασφαλίζει την προστασία και την αντοχή τους στο χρόνο.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CE%B4%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: