Βιολογικός Καθαρισμός στο Συκούριο με χρηματοδότηση 1,6 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας
11 March 2023
USDC: Ποιο είναι το πρώτο μεγάλο θύμα της SVB
11 March 2023

«Πλατεία καθηγητή Λ. Μαργαρίτη» θα ονομαστεί η πλατεία Νεοχωρίων της Τ.Κ. Βραγκιανών

Την ονομασία της πλατείας Νεοχωρίων της Τ.Κ. Βραγκιανών σε «Πλατεία καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αργιθέας, στη συνεδρίαση της 31ης Ιανουαρίου 2023.

Η δημοτική σύμβουλος κ. Κορλού, στην πρόταση που κατέθεσε προκειμένου να έρθει το θέμα προς συζήτηση, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Λάμπρος Μαργαρίτης γεννήθηκε και έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στα Νεοχώρια Βραγκιανών. Φοίτησε στο Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίων και στο τριτάξιο Γυμνάσιο Βραγκιανών.

Ήταν καθηγητής του Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μια χαρισματική προσωπικότητα και o κορυφαίος της νομικής επιστήμης σε ακαδημαϊκό επίπεδο και έχαιρε καθολικής αποδοχής από ολόκληρο το νομικό κόσμο της Χώρας.

Δίδαξε στο μεταπτυχιακό της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, στην Εθνική Σχολή Δικαστών, υπήρξε επικεφαλής Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών, μαχόμενος δικηγόρος και άφησε πλούσιο συγγραφικό έργο.

Είχε ιδιαίτερο δεσμό με την ιδιαίτερη πατρίδα του, την οποία επισκεπτόταν συχνά και πρόβαλε την καταγωγή του, για την οποία ήταν υπερήφανος. Μάλιστα υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου Αργιθεατών Θεσσαλονίκης.

Επειδή o Καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης τίμησε την ιδιαίτερη πατρίδα του, όσο λίγοι, προτείνω να ονομαστεί η πλατεία Νεοχωρίων «Πλατεία Καθηγητή Λάμπρου Μαργαρίτη». H πλατεία βρίσκεται κοντά στο σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε και ακριβώς κάτω από το Δημοτικό Σχολείο στο οποίο φοίτησε». 

Η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για να πάρει η πλατεία το όνομα του εκλιπόντος καθηγητή, ήταν ομόφωνη.

Θυμίζουμε πως, όπως κατέγραψε και σε σχετικό ρεπορτάζ το KarditsaLive.Net, ο καθηγητής Λάμπρος Μαργαρίτης, έφυγε ξαφνικά από την ζωή τον Νοέμβριο του 2022, σε ηλικία 68 ετών.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%B3%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7%C2%BB-%CE%B8%CE%B1-%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%AF-%CE%B7-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BD%CE%B5%CE%BF%CF%87%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84-%CE%BA-%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: