Παγκόσμια Τράπεζα: Βοήθεια 1,78 δισεκ. δολαρίων στην Τουρκία
10 February 2023
Σε εξέλιξη η κατασκευή νέας τάφρου στο Αρτεσιανό
10 February 2023

ΠΟΥ για σεισμό στην Τουρκία: Διαφαίνεται μια δεύτερη καταστροφή

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστηρίζει ότι οι επιζώντες των σεισμών της Δευτέρας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν μια νέα καταστροφή.

«Είναι μια δεύτερη καταστροφή που ελλοχεύει αν δεν δράσουμε πολύ, πολύ γρήγορα, δηλαδή καταφύγιο, τροφή, νερό και φάρμακα, επειδή κάνει παγωνιά», λέει στο BBC ο δρ Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη. Ο ίδιος λέει ότι οι περισσότερες κοινότητες στην εμπόλεμη Συρία εξαρτώνται από τις δεξαμενές νερού, οι οποίες είναι υπερυψωμένες και ήταν οι πρώτες που έπεσαν λόγω του σεισμού. Ο Δρ Κλούγκε λέει ότι αυτές οι δεξαμενές χρειάζονται επειγόντως αντικατάσταση, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κρούσματα χολέρας – τα οποία ήταν ένα πρόβλημα ακόμη και πριν από το σεισμό, προσθέτει.

Νωρίτερα, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι οι ανθρωπιστικές οργανώσεις στην περιοχή αντιμετωπίζουν τώρα την πρόκληση να διασφαλίσουν ότι όσοι επέζησαν από τους σεισμούς θα μπορέσουν να συνεχίσουν να επιβιώνουν μέσα σε «φρικτές συνθήκες».

Ο υπεύθυνος αντιμετώπισης περιστατικών του ΠΟΥ δήλωσε ότι χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στην ύπαιθρο, υπό επιδεινούμενες συνθήκες και με διαταραγμένη πρόσβαση σε ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα, επικοινωνίες και νερό.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: