Δεν βρίσκει ακίνητο για τη στέγαση του Κέντρου Υγείας Καρδίτσας η 5η ΥΠΕ
27 August 2023
MundoBasket: Απίθανη ανατροπή της Ιαπωνίας απέναντι στη Φινλανδία
27 August 2023

Πυρκαγιές: Νέα μηνύματα από το 112 για Έβρο και Ροδόπη

Δίχως τέλος είναι η μάχη με τις αναζωπυρώσεις στον Έβρο, όπου η πυρκαγιά μαίνεται για ένατη ημέρα.

Το μεσημέρι της Κυριακής εστάλησαν μάλιστα δύο μηνύματα από το 112 για την εκκένωση των περιοχών Λευκίμμη και Κασσιτέρα Ροδόπης.

Αρχικά εστάλη μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Λευκίμμη, οι οποίοι καλούνται να εκκενώσουν προς Τυχερό. Ακολούθησε νέο μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής Κασσιτέρα, οι οποίοι καλούνται να εκκενώσουν προς Σάπες.

Στην περιοχή του Έβρου δύο είναι τα κύρια μέτωπα που δημιουργούν κινδύνους. Το ένα είναι το μέτωπο Αισύμης-Λεπτοκαρυάς, όπου μέχρι αργά το βράδυ χθες δινόταν μάχη να μην μπει στο χωριό της Αισύμης καθώς το μέτωπο γύρισε προς την συγκεκριμένη περιοχή. Το δεύτερο μέτωπο είναι στη Δαδιά, όπου υπάρχει η ανησυχία μήπως περάσει σε κάποια νέα περιοχή, κάπου κοντά στο χωριό Κοτρωνιά, όπου υπάρχει ένα δρυμός.

Η κατάστασΗ στο δάσος της Δαδιάς προκαλεί έντονο προβληματισμό, με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς να κάνει έκκληση για την ενίσχυση των μέσων γιατί από αύριο οι άνεμοι αναμένεται ότι θα στραφούν σε νοτιάδες. «Από τη Δευτέρα αλλάζουν οι άνεμοι, άρα η απειλή μεγαλώνει και μετά δεν γνωρίζουμε πώς και αν θα μπορέσει να σταματήσει η επέλαση του πύρινου μετώπου», είπε στην ΕΡΤ.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και επιχειρούν 295 πυροσβέστες, 16 άτομα πεζοπόρο, 85 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Σημειώνεται ότι στον Έβρο βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε την ενίσχυση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.  «Θέλω να πω ότι θα ενισχυθούν περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με νέες, παρότι είναι εδώ πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και των εναέριων, περαιτέρω και με επίγειες δυνάμεις και με πυροσβεστικά και με εναέρια μέσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: