Διορθωτικές παρεμβάσεις στην στέγη του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας θα κάνει ο Δήμος
26 September 2022
Χαλάνδρι: Με 6 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος για την βιοκλιματική ανάπλαση στο κέντρο
26 September 2022

«Ρεύμα φθηνό για το λαό» ζήτησαν οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας (+Φώτο +Βίντεο)

Τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και γενικότερα του κόστους της ενέργειας που εξανεμίζει τις συντάξεις τους και δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες επιβίωσης για αυτούς και τις οικογένειές τους ενόψη ενός χειμώνα που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι ο δυσκολότερος των τελευταίων δεκαετιών ζήτησαν τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ- ΤΕΒΕ που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας (26/9) κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της ΔΕΗ-ΔΕΔΗΕ.

Η κινητοποίηση ήταν αρκετά μαζική με τους συγκεντρωμένους να δηλώνουν ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά με τις μνημονιακές περικοπές των συντάξεών τους και την έκρηξη της ακρίβειας που ειδικά στο θέμα της ενέργειες έχει ξεπεράσει κάθε όριο με το κόστος θέρμανσης να διαμορφώνεται για τον φετινό χειμώνα σε απαγορευτικά επίπεδα για τον μέσο συνταξιούχο και την οικογένειά τους.

.Τα αιτήματα που έθεσαν με την κινητοποίησή τους στα γραφεία της ΔΕΗ οι συνταξιουχικές οργανώσεις είναι τα εξής:

-Μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ.

-Όχι στις διακοπές ρεύματος σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

«Δεν συμβιβαζόμαστε με το δύσκολο χειμώνα που εκείνοι ετοίμασαν για μας κι εμείς πρέπει να υπομείνουμε, να αντέξουμε. Δεν  «προσαρμοζόμαστε» Διεκδικούμε πραγματικά μέτρα ανακούφισης τώρα. Αγωνιζόμαστε μαζί με εργαζόμενους, μικρομεσαίους αγρότες, επαγγελματίες, άνεργους για ουσιαστική προστασία του εισοδήματός μας, της ζωής μας.» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην έντυπη ανακοίνωση που διένειμαν στους πολίτες που έμπαιναν ή έβγαιναν από το κτίριο

.Η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ελ. Καρυά μιλώντας στο KarditsaLive.Net τόνισε ότι οι συνταξιούχοι κατεβαίνουν στο πεζοδρόμιο διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές που έχουν υποστεί όλα αυτά τα χρόνια στις συντάξεις τους και την έμμεση τεράστια περικοπή που υφίστανται λόγω των δραματικών αυξήσεων στην ενέργεια, το κόστος της οποία δεν μπορούν να σηκώσουν οι τσέπες τους. «Πως θα μπορέσει ο συνταξιούχος των 400€ να επιβιώσει» αναρωτήθηκε η κ. Καρυά επιρρίπτοντας την ευθύνη της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων και τους νόμους που ψηφίζουν. «Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και γι’ αυτό πρέπει να είναι φθηνό για το λαό» σημείωσε και κάλεσε όλους τους συνταξιούχους, αλλά και κάθε πολίτη να πάει μέρος στο συλλαλητήριο κατά της ακρίβειας που θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα στις 7 Οκτωβρίου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8C-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%C2%BB-%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: