Κορωνοϊός: Το «ευχαριστώ» μίας μητέρας στον πρωθυπουργό επειδή άκουσε την έκκλησή της
5 April 2020
Φτιάχνουμε εύκολη κρέμα για μετά το ξύρισμα.
5 April 2020

Ρόφημα Ελαιόμελου…το απόλυτο φάρμακο.


Τι θα λέγατε αντί να τρέχουμε να αγοράζουμε διάφορα συμπληρώματα,βιταμίνες και άλλα διάφορα φυτικά ή χημικά σκευάσματα για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας,να φτιάχναμε μόνοι μας ένα καταπληκτικό ρόφημα με υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι μας…..!!! Ναι ναι ξέρω,που να φτιάχνω τώρα,αφού το παίρνω έτοιμο,το διαλύω στο νερό ή το παίρνω σαν χαπάκι και μια χαρά……!!!!! Εγώ θα σας μιλήσω για τα δύο βασικότερα προϊόντα που έχει η χώρα μας από αρχαιοτάτων χρόνων (μήπως κάτι ήξεραν οι αρχαίοι περισσότερο….;;; !!!! Λέω εγώ τώρα…..) και για το πώς μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε μαζί και εσείς κάντε ότι πιστεύετε καλύτερο……!!! 

 Ελαιόλαδο : Όλοι ξέρουμε τα οφέλη του, οπότε για να μην λέμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια (Αφήστε που για να σας τα πω θα έπρεπε να γράψω δέκα σελίδες…),θα σας πω μόνο το αυτονόητο ότι βοηθάει τον οργανισμό μας εσωτερικά αλλά και εξωτερικά,θωρακίζοντας τον ενάντια σε πάρα πολλές ασθένειες…..!!!! 

 Μέλι : Και συγκεκριμένα το Ελληνικό μέλι. Γιατί το τονίζω αυτό, διότι είναι της μόδας να προτιμούμε μέλια του εξωτερικού νομίζοντας ότι είναι καλύτερα (βέβαια επηρεάζουν και οι διάφορες συμφέρουσες διαφημίσεις)……Δεν ξέρω τι μεθόδους χρησιμοποιούν οι συνάδελφοι αλλοδαποί μελισσοκόμοι αλλά να πω την αλήθεια δεν με ενδιαφέρει κιόλας…… Γιατί…….!!!! Για τον απλό λόγο ότι στην χώρα μας υπάρχουν πάνω από 6.000 είδη μελισσοκομικών και μη φυτών από τα οποία τα 1.500 υπάρχουν μόνο σε εμάς. Εμένα αυτό μου αρκεί…..!!!!! Για όσους δεν κατάλαβαν ένα μικρό παράδειγμα λίγο ασχετοσχετικό….΄Εχουμε δυο κατσικάκια ελευθέρας βοσκής το ένα στην Ελλάδα το άλλο σε κάποια άλλη χώρα με διαφορετική χλωρίδα και τα δύο τρέφονται σωστά …..αλλά στο τέλος θα έχουν την ίδια νοστιμιά…… :::!!!! Εγώ λοιπόν προτιμώ την χλωρίδα του δικού μου τόπου της δικής μου χώρας που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές…..και έτσι επειδή μας ζηλεύουν όλοι……!!!!! 

 Λεμόνι : Τα οφέλη του λεμονιού…..;;; Από που να αρχίσω και που να τελειώσω…. Ε όλοι τα ξέρουμε, είπαμε να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια…… 

 Πάμε λοιπόν στη συνταγή μας, για το ρόφημα μας θα χρειαστούμε : 
 – 1 όχι πολύ γεμάτο ποτήρι του νερού, με χλιαρό προς ζεστό νερό (προσοχή όχι καυτό) 
– 1 κουταλιά της σούπας μέλι 
– 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
– χυμό από μισό λεμόνι 

 Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσει το μέλι…. Τόσο απλό…..!!!! Δεν πιστεύω να κουράστηκε κανένας…..!!!! Και για να γλυκαθείτε περισσότερο και για να έχετε και τις δύο συνταγές μαζί, σας γράφω και την ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ….. ε; δεν είμαι πολύ καλή; 

ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ 
 – 2 κουταλιές της σούπας μέλι 
– 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο 
 Χτυπάτε τα υλικά πάρα πολύ καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα (θα σας πάρει το πολύ 1 λεπτό). Μόλις τελειώσετε την κρέμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή αν θέλετε να το κάνετε σοκολατένιο βάζετε μισό κουταλάκι κακάο ή χαρουπάλευρο και ανακατεύεται καλά για τελευταία φορά…. Έτοιμο το πρωινό……!!!! Αν και την κρέμα μελιού μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και σαν σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας……!!! 

 ΤΡΩΜΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ………

Γράφει η Ηλιάνα Σούλια

Πηγή : botanologika.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: