Σούπερ Λίγκα: Με 4-0 συνέτριψε τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός
28 August 2023
Λέσβος: Ναυάγιο με μετανάστες- 4 νεκροί, 19 διασωθέντες
28 August 2023

Σεισμόπληκτα σχολεία Δήμου Παλαμά: Έτοιμες οι μελέτες αποκατάστασης αλλά τα κοντέινερ παραμένουν

Σε κοντέινερ θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα και την φετινή σχολική περίοδο, την τρίτη στη σειρά, μαθητές των δημοτικών σχολείων Κοσκινά και 1ου Παλαμά, καθώς η υπόθεση αποκατάστασης των ζημιών των σχολικών κτιρίων, από τον σεισμό του 2021, έχει μπει (με καθυστέρηση) σε ένα δρόμο αλλά όχι «ορθάνοιχτο».

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του KarditsaLive.Net επί του θέματος, τόνισε ότι έγινε ένα από τα βασικά βήματα που είναι η σύνταξη των μελετών. Πιέζαμε, από την πρώτη στιγμή, συνέχισε να έρθουν κλιμάκια, να γίνουν οι εκτιμήσεις και να προχωρήσει η σύνταξη των μελετών. Καθυστέρησαν σημαντικά και χρειάστηκε πολλές παρεμβάσεις για να φθάσουμε σε αποτέλεσμα αλλά πλέον το έχουμε στα χέρια μας.

Το κόστος των αποκαταστάσεων ανέρχεται συνολικά σε 320.000 ευρώ (προϋπολογισμός μελέτης) και τώρα, σημείωσε, είμαστε σε αναζήτηση εργαλείου χρηματοδότησης και σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία, ώστε να βρεθεί τρόπος να δημοπρατηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο.

Πάντως ακόμα και αύριο να υπογραφόταν σύμβαση με ανάδοχο, πολύ δύσκολα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για επιστροφή των μαθητών σε κανονικές αίθουσες την φετινή σχολική χρονιά. Στη σχετική επισήμανση ο κ. Σακελλαρίου μας είπε πως εφόσον υπάρξει χρηματοδοτική δυνατότητα οι διαδικασίες θα κινηθούν άμεσα και εργασίες θα γίνουν ακόμα και μέσα στο Χειμώνα. Όμως είναι πρακτικά δύσκολο να αλλάξει κάτι σύντομα.

Θυμίζουμε ότι έχουν περάσει 2,5 χρόνια από τον Μάρτιο του 2021, που ο σεισμός με επίκεντρο τον γειτονικό νομό Λάρισας, επηρέασε και τον δικό μας και περισσότερο απ’ όλους το Δήμο Παλαμά. Από τότε δύο από τα τρία τμήματα του δημοτικού σχολείου Κοσκινά λειτουργούν σε κοντέινερ και το ένα στο παλιό σχολείο. Στο δε 1ο Δημοτικό Παλαμά τέσσερα τμήματα στεγάζονται σε κοντέινερ και τα υπόλοιπα στεγάζονται σε διαμορφωμένο χώρο του κέντρου πολλαπλών χρήσεων.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%81-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: