Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη γνωστός τράπερ για άγρια επίθεση εναντίον φοιτητή
3 February 2024
«Καμπάνα» 3 εκατομμυρίων της FIFA στη Βενεζουέλα
3 February 2024

Σε ΦΕΚ η μεταφορά φαρμάκων για τον καρκίνο στο σπίτι

Την ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών με καρκίνο καθώς και τη μεταφορά των ογκολογικών σκευασμάτων στο σπίτι ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο 8ο ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Επίκεντρο: Συν-δημιουργώντας το πλαίσιο».

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός, υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση και πήρε ΦΕΚ σήμερα για τη μεταφορά ογκολογικών σκευασμάτων στο σπίτι προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται πλέον οι ασθενείς, ενώ, όπως είπε, πριν κλείσει ο πρώτος μήνας της θητείας του υπέγραψε και την Απόφαση για το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο που ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας προβλέπει την ολιστική αντιμετώπιση των ασθενών καθώς όπως είπε, ο άνθρωπος που έχει καρκίνο συνήθως έχει και άλλα νοσήματα και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αντιμετωπισθεί ολιστικά και όχι μόνο ο καρκίνος.

Επιπλέον, βγήκε σε ΦΕΚ η απόφαση για τα registries των καρκινοπαθών και έχει σταλεί στην ΗΔΙΚΑ για την καταγραφή ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα του τι γίνεται. Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό για ένα σημαντικό εργαλείο που θα βοηθήσει στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου και των ασθενών.

Επιπροσθέτως, ανακοίνωσε ότι είναι σε επαφή με την διοικήτρια του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, Όλγα Μπαλαούρα, προκειμένου να γίνει συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του πιλοτικού προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ του νοσοκομείου που αφορά τη θεραπεία και τη στήριξη των ασθενών με καρκίνο στο σπίτι.

Όσον αφορά τα προγράμματα που χειρίζεται η αναπληρώτρια υπουργός Ειρήνη Αγαπηδάκη για την πρόληψη επεσήμανε ότι αποτελούν γιγαντιαία προγράμματα πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα τα οποία σε συνδυασμό με το χάρτη ασθενούς και τη βοήθεια αλγορίθμων θα έχουμε πρόβλεψη – στατιστική του μέλλοντος και θα γνωρίζουμε περίπου πόσα άτομα θα νοσήσουν από καρκίνο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το συνολικό Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον Καρκίνο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: