Στην αγαπημένη μου κόρη: Το ωραιότερο κείμενο που γράφτηκε ποτέ από μια μητέρα!
26 November 2020
Κηραλοιφή για πρόσωπο και μάτια
27 November 2020

Σκύλοι και ψύλλοι, όλες οι θεραπείες !

Οι ψύλλοι σκύλων είναι έντομα χωρίς φτερά, ενοχλητικά, χωρίς παράσιτα. Εάν δεν παγιδευτούν εγκαίρως, μπορούν επίσης να μολύνουν κοινούς χώρους. ή εκείνα τα μέρη όπου το ζώο μένει και στηρίζεται: ρείθρο, καναπές, χαλιά.

1. Τι είναι οι ψύλλοι

2. Συμπτώματα προσβολής από ψύλλους σε σκύλους

3. Φυσικές θεραπείες

4. Φυσικές συμβουλές

Τι είναι οι ψύλλοι

Οι ψύλλοι είναι ζώα της τάξης Afanìtteri . Μικρά σε μέγεθος, είναι έντομα χωρίς φτερά που χρησιμοποιούν την ικανότητα να πηδούν από το ένα ζώο στο άλλο. Οι ψύλλοι έχουν κόκκινο ή καστανό χρώμα, έχουν τρίχες και μια σκληρυμένη εξωτερική μεμβράνη και έχουν μια στοματική συσκευή ικανή να τρυπήσει το δέρμα του ζώου που τους φιλοξενεί και στη συνέχεια να πιπιλίζει το αίμα τους .

Συμπτώματα προσβολής από ψύλλους σε σκύλους

Οι ψύλλοι είναι αρκετά επικίνδυνα ζώα. Στην πραγματικότητα, εκτός από την πρόκληση βλάβης απευθείας , μέσω τσιμπήματος, κνησμού και συχνών περιπτώσεων αλλεργικών αντιδράσεων (λόγω του σάλιου που απελευθερώνει το έντομο με το δάγκωμα), μπορούν επίσης να είναι επιβλαβείς έμμεσα . Στην πραγματικότητα, οι ψύλλοι είναι συχνά φορείς ασθενειών, λόγω ιών και βακτηρίων που μπορούν να περιέχονται στα περιττώματα, την παλινδρόμηση και γενικά και στο σάλιο. Όταν ένας ψύλλος δαγκώνει έναν οικοδεσπότη, προκαλεί επίμονο κνησμό , μετά από αυτό είναι φυσικό να ξύνετε πολύ. Αυτή η δράση μπορεί να προκαλέσει πληγές και εξάπλωση μολυσματικών παραγόντων.

Φυσικές θεραπείες

Μπορείτε να κάνετε απωθητικό ψύλλων με διαφορετικά αιθέρια έλαια στο σπίτι. Αυτά τα μείγματα θα πρέπει να εφαρμοστούν στο παλτό του σκύλου παρακάμπτοντας την περιοχή των ματιών, της μύτης και του στόματος.

Αυτά μπορούν να παρασκευαστούν στο σπίτι απλά αναμειγνύοντας μερικές σταγόνες (3 ή 4 είναι αρκετές) αιθέριου ελαίου σε ένα φυτικό έλαιο , όπως το ελαιόλαδο :
λεβάντα ,
ευκάλυπτος ,
δεντρολίβανο ,
δυόσμο
γεράνι ,

λεμονόχορτο .

Φυσικές συμβουλές


Διατηρείτε πάντα το εκτροφείο του σκύλου καθαρό ή, σε κάθε περίπτωση, το περιβάλλον και τα περιβάλλοντα στα οποία συχνάζει, έτσι ώστε τα παράσιτα να μην μπορούν να ριζωθούν.

Μια εντελώς φυσική θεραπεία είναι, για παράδειγμα, να κρατάτε ένα χαλί από φρέσκα φύλλα καρυδιάς στα ρείθρα ή ακόμα και να βάζετε αλάτι στα μαξιλάρια, στο πάτωμα και στα ράφια των ζώων. Αυτό θα τους αφυδατώσει και θα τους σκοτώσει γρήγορα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: