Πρόγραμμα εμβολιασμού κατ’ οίκον από τον Δήμο Αθηναίων
29 July 2021
Στο Δήμο Ελασσόνας η διεξαγωγή του 12ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θεσσαλών
29 July 2021

Στήριξη κάθε πρωτοβουλίας της ομογένειας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης παρευρέθηκε στην εκδήλωση της AHEPA, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του 99ου συνεδρίου των μελών AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association).
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης τιμήθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά του, ως αιρετός και ιατρός, στην αυτοδιοίκηση και στην ομογένεια.
Ο Γ. Πατούλης, αφού καλωσόρισε θερμά τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην Αττική αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της AHEPA στην ανάδειξη ανθρωπιστικών αξιών και τους ευχαρίστησε για την έμπρακτη συνδρομή τους όποτε παρουσιάζονται αντιξοότητες. Με ιδιαίτερη έμφαση μίλησε ο Περιφερειάρχης για το ειδικό βάρος της ελληνικής ομογένειας, τα μέλη της οποίας αποτελούν τους «πρεσβευτές της Ελλάδας στα πέρατα της οικουμένης». Στη συνέχεια τόνισε, ότι η AHEPA είναι ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους του Ελληνισμού, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο πλαίσιο αυτό δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο έργο τους και αναφέρθηκε στο κοινό όραμα για ανάπτυξη και εξωστρέφεια, το οποίο εξάλλου διαπνέει την πολιτική που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με συγκεκριμένες επιλογές, αποφασιστικές ενέργειες και σοβαρό προγραμματισμό, με προσανατολισμό την ανάπτυξη, την ενίσχυση των επενδύσεων, τη στήριξη των επιχειρήσεων, την προβολή του τουριστικού προϊόντoς, την προάσπιση της δημόσιας υγείας, την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, τη βελτίωση των υποδομών, την καλλιέργεια μιας εξωστρεφούς πολιτικής, και όλα αυτά για την εξασφάλιση ενός καλύτερου μέλλοντος, με πρόοδο, ευδαιμονία, σταθερότητα.
Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρέστησαν, μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα και Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα, H.E. Mrs. Julie Lymberopulos, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γ. Δημόπουλος, ο George Horiatis AHEPA Supreme President, Jimmy Kokotas Supreme Vice President, Lou Atsaves Supreme Counselor, Kώστας Bαρσάμης Κυβερνήτης AHEPA Ελλάδος Περιφέρεια 25, Xρήστος Kαραπιπέρης Αντικυβερνητης AHEPA Ελλάδος Περιφέρεια 25, Κωνσταντίνος Kοζυράκης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και φορέων. Το 99ο Παγκόσμιο Συνέδριο ξεκίνησε την Κυριακή 25 Ιουλίου την Παρασκευή 30 Ιουλίου.

«Κοινό μας όραμα η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια»
Αναλυτικότερα, ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του επισήμανε:
«Καλωσήρθατε στην Αττική, σας καλωσορίζουμε με αγάπη με μια μεγάλη αγκαλιά. Στην Αττική χτυπά η καρδιά της Ελλάδας, η καρδιά του Ελληνισμού. Για περίπου έναν αιώνα η AHEPA είναι ένας από τους σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνισμού, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Ένας φωτεινός φάρος της ομογένειας, του πιο σημαντικού πυλώνα του ελληνισμού, που μεταλαμπαδεύει αξίες, ιδανικά, αρχές διαχρονικές οι οποίες αναδεικνύουν το πρόσωπο μιας Ελλάδας που ενισχύει και αντέχει τις αντιξοότητες που δημιουργούνται μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες, όταν η ελπίδα μοιάζει να χάνεται. Έχετε δείξει πολλά χρόνια τώρα ότι η ελπίδα της Ελλάδας είναι ο ελληνισμός, είστε όλοι εσείς, οι άνθρωποι της AHEPA και ευχαριστούμε για ό,τι κάνετε τόσα χρόνια. Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει περήφανα και περίτρανα την προσπάθειά σας και κ. Πρόεδρε είναι το ελάχιστο που κάναμε για τη σημερινή βραδιά, να βρισκόμαστε σε ένα από τα εμβληματικά σημεία το ίδρυμα Νιάρχου. Από δω μπορούμε να δούμε την Αττική που αλλάζει. Όλο το παράλιο μέτωπο αναπτύσσεται και μετεξελίσσεται σε ένα σημείο που θα ζηλεύουν πολλοί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το σημείο αυτό βρίσκεται εδώ στην πατρίδα σας, στην Ελλάδα, στην Αττική, εδώ που γεννηθήκατε, τον τόπο που αγαπάτε. Θα ήθελα λοιπόν ως γιατρός και ως Περιφερειάρχης Αττικής να είστε περήφανοι για τη χώρα μας και δυνατοί και να στέκεστε δίπλα της γιατί το έχει ανάγκη για να μπορέσει να πάει μπροστά. Κοινό μας όραμα η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια. Όλοι μαζί συμβάλλουμε στη νέα επανεκκίνηση, στη νέα τάξη πραγμάτων. Και του χρόνου δυνατοί, πάλι εδώ».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: