Μετέωρα: Ενισχύεται η ενεργειακή απόδοση σχολικών κτηρίων
2 March 2021
Εκσυγχρονισμός του αρδευτικού δικτύου στην Βελίκα
2 March 2021

Σταμάτησαν τα γεύματα σε σχολεία του νομού Καρδίτσας

Από την Δευτέρα 1 Μαρτίου και για άγνωστο προς το παρόν χρονικό διάστημα, δεν διατίθενται σχολικά γεύματα στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων που είχαν ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα.

Το πρόβλημα δεν είναι τοπικού αλλά πανελλαδικού χαρακτήρα και εντοπίζεται στη λήξη των συμβάσεων που είχαν οι εταιρείες που το υλοποιούσαν, με το υπουργείο, στις 28 Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net, Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιος Μπότας, από την προηγούμενη εβδομάδα η Διεύθυνση ενημέρωσε τους Διευθυντές των σχολείων και αυτοί με την σειρά τους τους γονείς των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σίτισης.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι το πότε και αν θα υπάρξει επανεκκίνηση. Επ’ αυτού ο κ. Μπότας μας ανέφερε πως και ο ίδιος έχει υποβάλλει σχετικό ερώτημα, στο υπουργείο, ζητώντας ενημέρωση για τις ενέργειες και το χρόνο που αυτές θα γίνουν. Αν δηλαδή θα υπογραφεί σύμβαση και πότε γιατί, όπως είναι ευνόητο, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τις οικογένειες των μαθητών.

Θυμίζουμε ότι στο νομό Καρδίτσας το πρόγραμμα υλοποιείται στα σχολεία του Δήμου Καρδίτσας (25) και στα σχολεία του Δήμου Σοφάδων (9). Αφορά, δε, περίπου 3.000 μαθητές, οπότε γίνεται κατανοητό και το μέγεθος του προβλήματος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: