Ν. Ανδρουλάκης: Το διακύβευμα των εκλογών είναι κάθε δημοκράτης πολίτης να ξαναβρεί το σπίτι του
6 May 2023
Μαρία Αγγελικούση: Οι πρωτιές σε διεθνή λιμάνια
6 May 2023

Σταυρός του μαρτυρίου

14 και σήμερα για τις βουλευτικές εκλογές και ήδη έχουμε διανύσει ένα σημαντικό διάστημα προεκλογικού χρόνου κατά το οποίο και τι δεν ακούσαμε.

Αρχίσαμε από τις προσωπικές επιθέσεις σε βάρος πολιτικών προσώπων, την επικαιρότητα μονοπώλησε για αρκετές ημέρες σεξουαλικό σκάνδαλο ποινικά κολάσιμο, όπως και το ζήτημα που ανέκυψε με τη διορθωτική τροπολογία στη Βουλή για τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη από τις επερχόμενες εκλογές και φυσικά η σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου. Λίγο μας απασχόλησαν τα ελληνοτουρκικά, πολύς λόγος έγινε για τα ψηφοδέλτια με τους υποψήφιους των πολιτικών κομμάτων και, πλέον, φθάνοντας πολύ κοντά στις εκλογές, τα κόμματα άρχισαν να ξεδιπλώνουν τις προγραμματικές τους προτάσεις για την επόμενη τετραετία. Τα δισεκατομμύρια ήδη τρέχουν από τα… μπατζάκια των κομμάτων. Πολλά ή λίγα, ίσως δεν έχει σημασία. Πριν από τις εκλογές όλοι υπόσχονται, είναι θετικοί, δεκτικοί σε ό,τι τους ζητηθεί ή έστω στα περισσότερα, τίποτε -εξάλλουδεν… κοστίζει.

Οι υποσχέσεις είναι δωρεάν, μη δεσμευτικές, και η μνήμη των πολιτών δυστυχώς τις περισσότερες φορές κοντή. Συνηθίζουν να ξεχνούν. Τους μένει η τελευταία εικόνα, η προεκλογική, εκτός κι αν κοιτάξουν το πορτοφόλι τους, τον λογαριασμό καταθέσεων, τη φορολογική τους δήλωση, οπότε κάποιες μνήμες ανασύρονται από το κοντινό ή και μακρινό παρελθόν. Σύντομα θα κληθούμε να ψηφίσουμε για την επόμενη κυβέρνηση.

Ας κάνουμε ένα βήμα πίσω, ας αποστασιοποιηθούμε ελαφρώς από τα πολιτικά κόμματα, ας σκεφθούμε με λίγο πιο καθαρό μυαλό κι ας πάρουμε τις αποφάσεις μας.

Ας ριξουμε στο πολιτικό σκηνικό μια πιο… ουδετεροποιημένη ματιά και κυρίως ας μελετήσουμε με προσοχή το ψηφοδέλτιο της επιλογής μας. Ο σταυρός θέλει προσοχή για να μην καταστεί αύριο μεθαύριο σταυρός του μαρτυρίου…

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: