Attica Group: Η αιτιολογημένη γνώμη του δ.σ. για τη δημόσια πρόταση της Strix Holdings
10 August 2023
Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκαν απολιθωμένα οστά φάλαινας- Εκτιμάται ότι έζησε πριν από 41 εκατ. χρόνια
10 August 2023

Στα μέσα φθινοπώρου σε κανονική λειτουργία το υδρευτικό έργο της λίμνης Σμοκόβου

Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται εδώ και 4 περίπου μήνες το έργο της ύδρευσης της Ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου με την κατασκευάστρια εταιρεία να πραγματοποιεί όλες τις αναγκαίες διαδικασίες.

Όπως ανέφερε στο KarditsaLive.Net ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Αθ. Σκάρλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ύδρευσης Σμοκόβου που θα αναλάβει στη συνέχεια τη διαχείριση του έργου, οι δοκιμές είναι συνεχείς και γίνονται και στους 3 κλάδους δικτύων μεταφοράς και διανομής του νερού, συνολικού μήκους 195 χιλιομέτρων και στα τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Κατά τη διάρκειά τους ελέγχονται τόσο τα ποσοτικά όσο και τα ποιοτικά στοιχεία του νερού όπως για παράδειγμα η χλωρίωσή του από το διυλιστήριο μέχρι και την βρύση στην τελευταία Κοινότητα,  ώστε όλα τα στοιχεία να πληρούν τις προδιαγραφές για την μετέπειτα απρόσκοπτη λειτουργία του έργου και την παροχή ποιοτικού και υγιεινού νερού σε μια περιοχή, όπου μέχρι σήμερα υδρεύονταν από γεωτρήσεις σε έναν υδροφόρο ορίζοντα αρκετά επιβαρυμένο.

Σύμφωνα με τον κ. Σκάρλο οι δοκιμές θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα με προοπτική τον Οκτώβριο να παραδοθεί στο Σύνδεσμο Ύδρευσης Σμοκόβου που θα αναλάβει τη διαχείρισή του στην κανονική πλέον περίοδο λειτουργίας του.

Οι δοκιμές θα καθορίσουν την τελική τιμή του νερού

Όσον αφορά την τιμή του νερού που θα πληρώνουν οι κάτοικοι των 42 Κοινοτήτων των Δήμων Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας που πρόκειται να υδρευτούν από το έργο αυτή δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Όπως εξήγησε ο κ. Σκάρλος η 6μηνη δοκιμαστική περίοδος,  πέρα από την ποιότητα και τη λειτουργικότητα του έργου και των δικτύων θα «δείξει» και το κόστος της διαχείρισής του, με βάση το οποίο ο Σύνδεσμος Ύδρευσης Σμοκόβου θα αποφασίσει την τιμολογιακή πολιτική του, σε ποια τιμή δηλαδή θα διαθέτει το νερό στις ΔΕΥΑ Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας που στη συνέχεια με βάση τα δικά τους κοστολόγια θα καθορίσουν την τελική τιμή διάθεσής του στους καταναλωτές.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CE%B1-%CF%86%CE%B8%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%BA%CF%8C%CE%B2%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: