Την απώλεια, δεν την αποδέχεσαι, απλά τη συνηθίζεις…
3 January 2020
Γιατί αξίζει να διαβάζετε πριν τον ύπνο
3 January 2020

Στην Κρήτη το πρώτο πάρκο Κυκλικής Οικονομίας

Στην δημιουργία του Πάρκου Κυκλικής Οικονομίας, στην Νέα Αλικαρνασσό, προχωρά ο δήμος Ηρακλείου .
Η δημιουργία του , περιλαμβάνεται στο φάκελο που κατέθεσε ο δήμος Ηρακλείου για χρηματοδότηση στην Μονάδα Επεξεργασίας και Ανάκτησης (ΜΕΑ) των αστικών στερεών αποβλήτων των Δήμων Ηρακλείου και Μαλεβιζίου.
«Μετά την ενημέρωση που είχαμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, είμαστε αισιόδοξοι ότι η πρόταση μας για την χρηματοδότηση της ΜΕΑ θα εγκριθεί», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος , Βασίλης Λαμπρινός .
Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, συνολικού προϋπολογισμού 45.000.000 ευρώ, θα δημιουργήσει 250 νέες θέσεις εργασίας, και θα κατασκευαστεί σ΄έκταση 270 στρεμμάτων στη Νέα Αλικαρνασσό, βόρεια της Βιομηχανικής Περιοχής.
Οι εγκαταστάσεις 35.000 τμ θα κατασκευαστούν από αξιοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών.Θα γίνεται διαλογή στην πηγή ανακυκλώσιμων υλικών και διαχείριση βιοαποβλήτων. Επίσης ανάκτηση υλικών από τα υπολειμματικά σύμμεικτα αλλά θα λειτουργεί και ως κέντρο καινοτομίας -έρευνας .
Υπολογίζεται ότι ετησίως θα το επισκέπτονται 10.000 άτομα (πολίτες, σχολεία, εκπαιδευτικά ιδρύματα και παραγωγικοί φορείς για δράσεις ενημέρωσης του κοινού, στην πρόληψη και επαναχρησιμοποίηση, καθώς και στη χωριστή συλλογή για ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών και ενεργειακή αποδοτικότητα με νέες δράσεις.
Επίσης θα λειτουργεί και ως χώρος αναψυχής.

newsta gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: