Προμελέτη για Μουσείο Καπνού – Πολυχώρο θα εκπονήσει το ΕΒΕ (+Φώτο +Βίντεο)
1 March 2023
«Ήταν εφιαλτικά… άνθρωποι ούρλιαζαν»: Συγκλονίζουν μαρτυρίες και βίντεο επιβατών για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
1 March 2023

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη-Πληροφορίες για 8 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών (μιας εμπορικής και μιας επιβατικής) στα Τέμπη σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτροχιάστηκαν τα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας και εκδηλώθηκε πυρκαγιά, την οποία περιόρισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το συμβάν έλαβε χώρα στο ύψος του Ευαγγελισμού, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Πυροσβεστικής για απεγκλωβισμό των επιβατών του τρένου. Η επιβατική αμαξοστοιχία (Intercity) φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα και αναχώρησε στις 19:22.

Πληροφορίες αναφέρονται σε 50 τραυματίες, εκ των οποίων οι 20 είναι σοβαρά, καθώς και σε νεκρούς. Πηγές του πυροσβεστικού σώματος κάνουν λόγο για 8 επιβάτες που ανασύρθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους. Σημειώνεται ότι πάνω από 350 ήταν οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

onlarissa.gr

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 17 οχήματα Πυροσβεστικής με 40 πυροσβέστες και 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο, από διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης τόνισε ότι τα νοσοκομεία της περιοχής άνοιξαν έκτακτα. Σε «συναγερμό» βρίσκονται ορισμένα νοσοκομεία στην Αθήνα αλλά και το Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη. Όσο οι δυνάμεις επιχειρούν να απεγκλωβίσουν κόσμο που παραμένει μέσα στα βαγόνια, οι τραυματίες μεταφέρονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας κι ακόμη ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, περίπου 20 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, κατόπιν εντολής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.  Στο σημείο μάλιστα σπεύδουν και λεωφορεία για την μεταφορά των επιβατών που είναι καλά στην υγεία τους.

Στα νοσοκομεία μεταβαίνει αυτή την στιγμή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενώ ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς μεταβαίνει στο σημείο της σύγκρουσης. Παράλληλα, με εντολή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, μεταβαίνει στα Τέμπη ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: