Όμιλος ΤΙΤΑΝ: Επενδύει στον κλάδο τσιμεντοειδών προϊόντων στην Ελλάδα
13 February 2023
Γερμανία: Όχι άλλη καθυστέρηση στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ
13 February 2023

Σύμπραξη Δήμου Kαρδίτσας- Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας και ΜΚΟ «Αποστολή» για πρόγραμμα ελέγχου του Altzheimer (+Φωτο +Βίντεο)

Την στενότερη σύνδεση με την τοπική κοινωνία του Τμήματος Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στην Καρδίτσας και ταυτόχρονα την προαγωγή της υγείας των δημοτών του Δήμου Καρδίτσας -σε πρώτη φάση των γηραιότερων –

αναμένεται να εξυπηρετήσει η προγραμματική σύμβαση που συνυπέγραψαν σήμερα (Δευτέρα 13/2) ο Δήμος Καρδίτσας – Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ, το εν λόγω πανεπιστημιακό Τμήμα και η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία υπό την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Αντικείμενο της σύμβασης, όπως ανέφεραν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας & Ενιαίας Υγείας της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Κ. Τσιάμης που την συνυπέγραψαν, παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Θεοδ. Θεοδωρόπουλου, υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και επιστημονικών στελεχών της Μ.Κ.Ο. ΑΠΟΣΤΟΛΗ» είναι η προαγωγή της υγείας του πληθυσμού αναφοράς, με τον έλεγχο της υγείας του όσον αφορά τη νόσο Alzheimer, τη συνεχή παρακολούθηση και παροχή φροντίδας από τους επαγγελματίες και τον επανέλεγχο σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και η καταγραφή, επεξεργασία, μελέτη και αξιολόγηση του επιπέδου διαβίωσης και υγείας του πληθυσμού αναφοράς, των παραμέτρων που επηρεάζουν την υγεία τους και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ειδικότερα στο πλαίσιο της παρούσας σύμβασης θα υλοποιηθεί το  έργο με διακριτικό τίτλο “Νόσο Alzheimer: Συνεργατικές παρεμβάσεις σε επίπεδο τοπικής Αυτοδιοίκησης – Εμπειρία και Αποτελέσματα”  για τα άτομα που ήδη παρακολουθούνται από τα ΚΑΠΗ και από τα Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καρδίτσας, χωρίς να αποκλείονται περιπτώσεις ατόμων που δεν εξυπηρετούνται από τις ανωτέρω δομές, με έμφαση στους ηλικιωμένους.

.Ο κ. Τσιάκος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των δύο φορέων που συνυπογράφουν τη σύμβαση, καθώς και τον Αντιδήμαρχο κ. Θεοδωρόπουλο και τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για το σχεδιασμό του προγράμματος, το οποίο αποτελεί όπως είπε μια προσπάθεια παροχής αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, ενώ ο κ. Τσιάμης τόνισε ότι με το πρόγραμμα υλοποιείται ένας από τους προγραμματισμούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Τμήματος  «η διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και τις υγειονομικές της ανάγκες . Είμαστε στο πλευρό του Δήμου και στο πλευρό των δημοτών, προσφέροντας τις γνώσεις μας σε ακαδημαϊκό επίπεδο, προς όφελος των πολιτών»

Την έναρξη της συνεργασίας του Δήμου Καρδίτσας και των κοινωνικών υπηρεσιών του με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» χαιρέτισαν και ο κ. Θεοδ. Θεοδωρόπουλος καθώς και ο Αναπληρωτής Δ/ντης της  Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου κ. Απ. Ταξιάρχης.

Πως ξεκινάει η υλοποίηση του προγράμματος

Όπως ανακοινώθηκε το Τμήμα Προαγωγής Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα διενεργήσουν πρόγραμμα ανίχνευσης της νόσου Αλτσχάιμερ με προληπτικά τεστ μνήμης σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, οι οποίοι είναι κάτοικοι του Δήμου Καρδίτσας. Τα τεστ θα διενεργηθούν στη πόλη της Καρδίτσας και στις τοπικές κοινότητες που ανήκουν στον Δήμο (Καλλίθηρο,  Καλλιφώνι, Μητρόπολη, Αρτεσιανό, Καρδιτσομάγουλα και Πρόδρομος).

Όποιος και όποια δημότης/ισσα επιθυμεί να συμμετάσχει, μπορεί να απευθυνθεί στα ΚΑΠΗ, στα Βοήθεια στο Σπίτι, στους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων για να συμπληρώσουν τη Δήλωση Συμμετοχής ή να τηλεφωνήσουν στο: 2441350716 και 2441090175.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως 28 Φεβρουαρίου. Για τον χρόνο και χώρο διενέργειας των τεστ, θα ενημερωθούν με τηλεφωνική επικοινωνία οι δημότες που δηλώσουν συμμετοχή.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%83%CF%8D%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-k%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BC%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CF%83%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-%C2%AB%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-altzheimer

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: