Ν. Φιλαδέλφεια: Προκαλεί ξανά ο Κροάτης πρόεδρος- «Τους φέρονται σαν αιχμαλώτους πολέμου»
15 August 2023
Ζάκυνθος: Βύθιση σκάφους μετά από πυρκαγιά- Σώοι οι επιβαίνοντες
15 August 2023

Τέλος του 2023 κατασκευαστικά έτοιμα το νέο Κέντρο Υγείας Μουζακίου και η γέφυρα "Καραϊσκάκη" (+Φωτο)

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται πλέον η κατασκευή του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, το οποίο σταδιακά παίρνει την τελική του μορφή.

Το νέο κτίριο κατασκευάζεται από την ΤΕΡΝΑ -στο πλαίσιο των έργων αποκαταστάσεων του Ιανού που έχει αναλάβει- σε οικόπεδο 2,68 στρεμμάτων  στη συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Κοραή.

 Σε επικοινωνία μας με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Φαν. Στάθη μας ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά και αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες μόνωσης του κτιρίου,  το οποίο είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, συνολικής επιφάνειας 1.140,63τ.μ. Με δεδομένο πάντως ότι το έργο δεν υλοποιείται από το Δήμο δεν μπορεί όπως είπε να είναι κατηγορηματικός για το πότε θα ολοκληρωθεί εκτίμησε πάντως ότι σύμφωνα με την μέχρι  τώρα πορεία πιθανόν σε 3-4 μήνες να είναι έτοιμο.

Όσον αφορά τον εξοπλισμό του, αυτό είναι ευθύνη της 5ης ΥΠΕ, η οποία έχει πάρει ήδη απόφαση για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού, ξενοδοχειακού και εξοπλισμού πληροφορικής, προϋπολογιζόμενης δαπάνης 480.000 ευρώ. Μάλιστα προχώρησε ήδη ο διαγωνισμός εξοπλισμού πληροφορικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 24.955 ευρώ, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 6 εταιρείες, στις 3 από τις οποίες κατακυρώθηκαν τμήματα του εξοπλισμού, ενώ έχει υπογραφεί η απόφαση για την έγκριση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοιχτού κάτω των ορίων διαγωνισμού προμήθειας ξενοδοχειακού προυπολογισμού  για το Κέντρο Υγείας Μουζακίου προϋπολογιζόμενης δαπάνης 74.890,62 ευρώ με ΦΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου, το Κέντρο Υγείας στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας Μουζακίου.

Μέχρι το χειμώνα η ολοκλήρωση της γέφυρας Καραϊσκάκη Εργασίες για την κατασκευή

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Στάθης κανονικά  συνεχίζονται και οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γέφυρας “Καραϊσκάκη” στο 3,5 χλμ Μουζακίου – Κρυοπηγής που εκτελούνται  από την ΤΕΡΝΑ μέσω της εργολαβίας των 143 εκατ. ευρώ.

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται δίπλα στην παλιά και ειδικότερα στη γέφυρα Μπέλεϋ που εξυπηρετεί προσωρινά την κυκλοφορία μετά την κατάρρευση του οδοστρώματος της προϋπάρχουσας γέφυρας το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου 2020 όταν χτύπησε την περιοχή ο μεσογειακός κυκλώνας “Ιανός”.

Με δεδομένο ότι οι εργασίες ξεκίνησαν στις αρχές του έτους και ότι το συνεργείο της εταιρείας που κατασκεύασε τη γέφυρα του «Μπαλάνου» χρειάστηκε περίπου 9 μήνες για να την παραδώσει η εκτίμηση του Δημάρχου Μουζακίου είναι ότι η γέφυρα θα είναι έτοιμη να δοθεί σε χρήση πριν το χειμώνα. 

Με την ολοκλήρωσή της θα απελευθερωθεί και η συναρμολογούμενη γέφυρα Μπέλεϋ που έχει τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο, την οποία η Περιφέρεια Θεσσαλίας σύμφωνα με παλιότερη δήλωση του Περιφερειάρχη είχε την πρόθεση να τοποθετήσει στη θέση «Ρογγάκια» της Κοινότητας Καροπλεσίου ικανοποιώντας ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνουμε ότι οι εργασίες έχουν σταματήσει στα εργοτάξια της εταιρείας από τις αρχές Αυγούστου έως και 20 Αυγούστου για την ανάπαυση των εργαζομένων.

Μετά τον 15Αύγουστο οι εργασίες για τον κόμβο που θα κατασκευάσει η Περιφέρεια

Στην επικοινωνία μας με το Δήμαρχο Μουζακίου και σε ερώτηση για τους δυο κυκλικούς οδικούς κόμβους που πρόκειται να κατασκευαστούν στην είσοδο και στην έξοδο της κεντρικής γέφυρας Μουζακίου μας ενημέρωσε ότι επίκεται τις επόμενες ημέρες η εγκατάσταση του εργολάβου που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το κυκλικό κόμβο στην έξοδο του Μουζακίου προς Καρδίτσα μετά την γέφυρα (Συν. Γ. Καραϊσκάκη Μαυρομματίου – Κηπούλια, έργο που ανατέθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Όσον αφορά το δεύτερο κυκλικό κόμβο στην είσοδο της γέφυρας (Κλειστό Γυμναστήριο), που έχει αναλάβει να εκτελέσει η ΤΕΡΝΑ ΑΕ αναμένεται η έγκριση των σχετικών μελετών που συνέταξε η εταιρεία και αφού προηγουμένως ενσωματώσει και τις παρατηρήσεις- προτάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου, όπου εξετάστηκαν και συζητήθηκαν τα αρχικά σχέδια της εταιρείας.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες για τον δεύτερο κόμβο θα ξεκινήσουν αφού ολοκληρωθεί η κατασκευή του πρώτου κόμβου για την όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2023-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%AD%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF-%CF%85%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%AD%CF%86%CF%85%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%8A%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: