Ρόδος – Η ζωγραφιά της 8χρονης που προβλημάτισε πριν αποκαλυφθεί η φρίκη
16 October 2021
ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: Να αποσυρθεί η αγωγή της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού κατά του Νίκου Μπογιόπουλου
16 October 2021

Τα συγκινητικά λόγια της Λαρισαίας Λίας Γκουντρουμπή για τον καρκίνο και η ευχή της στη Φώφη Γεννηματά

Μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση στη λέξη – και ασθένεια – ταμπού «καρκίνος» έκανε με ανάρτησή της η Λαρισαία δημοτική υπάλληλος, συγγραφέας και καρκινοπαθής Λία Γκουντρουμπή.

Αφορμή, η νέα περιπέτεια της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά στην οποία ευχήθηκε περαστικά με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο.

Έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook: «Σκέψεις με αφορμή τη δημόσια ανακοίνωση για την υγεία της κ. Fofi Gennimata

Ούτε θύμα, ούτε μαχήτρια.

Ως καρκινοπαθης ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την ανάγκη των άλλων να μου συμπαρασταθούν με αυτή την πολεμική γλώσσα που συνηθίζεται για τον καρκίνο: “Είσαι γενναία εσύ” “Είσαι δυνατή δε σε φοβάμαι θα το πολεμήσεις” “Θα κερδίσεις κι αυτή τη μάχη”

Τι να πολεμήσω βρε παιδιά; Το ίδιο μου το σώμα; Γιατί πρέπει ντε και καλά ο καρκίνος να είναι ο εχθρός και εγώ η ηρωίδα; Ποτέ δεν ένιωσα ηρωίδα. Ένιωσα φόβο, πόνο, αγωνία, μοναξιά και χιλια δυο άλλα που ούτε τόσοδα δεν ακουμπάνε στο ηρωίδα.

Γενναίοι είναι μόνο όσοι ξεπερνάνε τον καρκίνο; Όσοι φίλοι μας έφυγαν από καρκίνο δεν ήταν γενναίοι; Όχι. Όλοι μας είμαστε γενναίοι για κάποιο λόγο.

Ακούγεται παράξενο αλλά η αδυναμία μου έγινε δύναμη – άγνωστο πως –  ήρθε μέσα από το φόβο. Με αυτόν συμμάχησα, αυτόν επεξεργαστηκα, αυτόν μοιραστηκα.

Για αυτό ας πούμε όλοι ένα απλό ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στην κ. Fofi Gennimata από καρδιάς, χωρίς πολλά πολλά κι ας της χαρίζουμε μια θετική σκέψη μέσα στην μέρα μας. Αρκεί.»

onlarissa.gr

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: