Η Αφροδίτη είχε «γήινες» τεκτονικές πλάκες
27 October 2023
LIVE – Ισραήλ: Πόλεμος με δυνάμεις… του Ιράν: Ρουκέτες από Υεμένη στην Αίγυπτο, πλήγματα Αμερικανών στη Συρία
27 October 2023

Τιμή στους ήρωες του έπους του 1940 από τους μαθητές της Καρδίτσας (+Φωτο +Βίντεο)

Την οφειλόμενη τιμή στους ήρωες του έπους του 1940 απέδωσε σήμερα (Παρασκευή 27/10) το πρωί η μαθητική κοινότητα της Καρδίτσας στο χώρο του ηρώου των πεσόντων στο προαύλιο του  Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου τελέστηκε δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Καρδίτσας, Προσκόπων και Οδηγών, παρουσία μεταξύ άλλων των Δ/ντων και στελεχών των Δ/νσεων Α/θμιας καιΒ/θμιας Εκπαίδευσης.

Ο Δ/ντης  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Καρδίτσας κ. Κων. Γκόλτσος ο οποίος παραβρέθηκε στην εκδήλωση δήλωσε ότι ο εφετινός εορτασμός της επετείου που συμπίπτει με τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή εκπέμπει ένα διπλό μήνυμα που το ξέρουν όπως είπε πολύ καλά οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «Αφενός ότι η ελευθερία κατακτιέται με αγώνες και τίποτα δεν είναι αυτονόητο στη σημερινή ζωή. Αφετέρου για τη ζωή των ανθρώπων το πιο σημαντικό είναι η ελευθερία  και μετά έπονται όλα τα άλλα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα χρόνια πολλά στους μαθητές τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς.»

O Δ/ντης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας κ. Κων. Ζαχαρής τόνισε μεταξύ άλλων ότι το έπος του 1940 αποτελεί μια από τις πιο ένδοξες σελίδες στην ιστορία της χώρας. «Σήμερα αντιμετωπίζουμε πολλούς κινδύνους, υπάρχουν πόλεμοι στη γειτονιά μας, αξίες και ιδανικά καταρρακώνονται. Οι άνθρωποι ψάχνουν μια χαραμάδα ζωής και αισιοδοξίας. Η εκπαίδευση θα φροντίσει όλα αυτά τα ιδανικά να αποτελέσουν ένα φάρο για τη νέα γενιά. Είμαστε σίγουροι ότι θα μεταλαμπαδεύσουμε αυτές τις αξίες και ότι η νέοι άνθρωποι με φωτεινό οδηγό τους ήρωες του 1940 που έγραψαν  τις ένδοξες σελίδες της Ιστορία στα βουνά της Πίνδου, θα συνεχίσουν τη ζωή τους και θα χαράξουν ένα ασφαλές μέλλον για τη χώρα μας με πρόοδο και ειρήνη για όλους. Χρόνια πολλά»       .

Προηγήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις και ομιλίες στα σχολεία όλων των βαθμίδων για τη σημασία της Εθνικής Επετείου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας, η οποία αύριο ανήμερα της επετείου  θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια , ενώ με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης θα ηχούν χαρμόσυνα οι καμπάνες  σε όλους τους ναούς.

Στις  08:30 π.μ. θα γίνει έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία με τη φροντίδα του Α.Δ. Φρουράς και με την παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας η οποία θα περάσει στη συνέχεια από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά εμβατήρια.

Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά το τέλος της οποία θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον Ευάγγελο κ. Ντελλή, ΠΕ Φιλόλογο-Συγγραφέα του 1ου Πειραματικού Λυκείου Καρδίτσας.

Θα ακολουθήσει  στις 11:00 π.μ. επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο μπροστά από το ηρώο των  πεσόντων και κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, τον Αστυνομικό Δ/ντή, τον Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Α.Δ. Φρουράς Καρδίτσας, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών νομού Καρδίτσας και λοιπούς φορείς.

Κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα είναι η παρέλαση που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι στην οδό Καραϊσκάκη παρουσία των επισήμων, με τη συμμετοχή τμημάτων Αναπήρων Πολέμου, Αγωνιστών Εθν. Αντίστασης, Ε.Ε. Σταυρού, μαθητών, σπουδαστών, Προσκόπων, Οδηγών, πολιτιστικών συλλόγων, Ελληνικής Αστυνομίας, Ομάδας ΔΙΑΣ, περιπολικών, Πυροσβεστικής  και του Κ.Ε.ΣΝ.

Η υποστολή της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία θα γίνει στις 18.00

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%AE%CF%81%CF%89%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-1940-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CF%84%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: