Αλ. Τσίπρας από Βόλο: Θα πανηγυρίσει ο λαός, όχι τα καρτέλ
13 May 2023
Αναφορές για κατάρριψη τεσσάρων ρωσικών στρατιωτικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων κοντά στα σύνορα με Ουκρανία
14 May 2023

Τουρκία: Πυρά Ερντογάν κατά αντιπολίτευσης και Μπάιντεν – «Συνεργάζονται για να με ανατρέψουν»

Κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης ότι συνεργάζεται με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για να τον ανατρέψουν εκτόξευσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις τελευταίες συγκεντρώσεις που είχε στην Κωνσταντινούπολη ενόψει των τουρκικών εκλογών.

Η κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η αντιπολίτευση δέχεται εντολές από τη Δύση και θα υποταχθεί στις επιθυμίες δυτικών κρατών στην περίπτωση που εκλεγεί.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην συνοικία Ουμράνιγιε της τουρκικής μητρόπολης, ο κ. Ερντογάν ανέφερε ότι «ο Μπάιντεν έδωσε εντολή να ανατραπεί ο Ερντογάν, το γνωρίζω αυτό. Ο λαός μου όλος το γνωρίζει».

«Σε μια τέτοια περίπτωση, τότε οι αυριανές εκλογές θα δώσουν μια απάντηση και στον Μπάιντεν», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ τόνισε ότι η Τουρκία είναι ένας μακροχρόνιος σύμμαχος των ΗΠΑ, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον θα παρακολουθεί στενά τις τουρκικές εκλογές. Ωστόσο διευκρίνισε: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν παίρνουν θέση στις εκλογές».

«Το μοναδικό μας ενδιαφέρον είναι η δημοκρατική διαδικασία, η οποία θα πρέπει να είναι και ελεύθερη και δίκαιη. Εμπιστευόμαστε τις τουρκικές αρχές ότι θα διεξαγάγουν τις εκλογές τηρώντας τη μακρά, περήφανη δημοκρατική παράδοση και τους νόμους της», ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: