Φυσικό αέριο: Άλμα των τιμών λόγω των ανησυχιών για το LNG
15 November 2022
Η Άγκυρα, το ξενοδοχείο του Τραμπ και μια απόπειρα συγκάλυψης σκανδάλου
16 November 2022

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας αποχαιρέτησε τον Κώστα Παπαλό (+Φωτο +Βίντεο)

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης συνεδρίασε το μεσημέρι της Τρίτης (15/11) το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας για να αποχαιρετίσει τον θανόντα πρώην Δήμαρχο Κώστα Παπαλό, που επι 32 χρόνια υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προσφέροντας ανεκτίμητο έργο και αφήνοντας ανεξίτηλο στίγμα τόσο ως αυτοδιοικητικός, όσο και ως άνθρωπος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμ. Κόντος εξέφρασε τη θλίψη όλου του Σώματος για την απώλεια του Κώστα Παπαλού, εξαίροντας την αυτοδιοικητική του πορεία και την προσωπικότητά του τονίζοντας ότι δεν θα ξεχαστεί από κανέναν και ζήτησε από το σώμα να τηρήσει ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στον δήμαρχο κ. Βασ. Τσιάκο ο οποίος εξεφρασε μεγάλη θλίψη του για την απώλεια του συναδέλφου και φίλου όπως τον χαρακτήρισε Κώστα Παπαλού. «Ο Κώστας Παπαλός υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας ανιδιοτελής μαχητής των ιδεών και των αξιών του. Η αγάπη για τον τόπο του, τον οδήγησε από νωρίς στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τον οποίο συνδέθηκε με πάθος. Δυναμικός, πρωτοπόρος, ανιδιοτελής, πάντα διεκδικητικός, πραγματικός δημοκράτης και με βαθιά διάθεση προσφοράς ο Κώστας Παπαλός, ήταν συνολικά αποδεκτός από την τοπική κοινωνία. Ο Καρδιτσιώτικος λαός τον τίμησε με την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του αναθέτοντας του επί δυο τετραετίες την ευθύνη διοίκησης αρχικά του Δήμου Κάμπου και στη συνέχεια του Δήμου Καρδίτσας. Ο Κώστας Παπαλός υπηρέτησε την Αυτοδιοίκηση με αφοσίωση, πάθος και όραμα για την Καρδίτσα, σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή της φυσιογνωμία και αφήνοντας μας μια σημαντική παρακαταθήκη. Η απουσία του είναι μια πολύ μεγάλη απώλεια για όλους μας, μια πολύ μεγάλη απώλεια για την Αυτοδιοίκηση, μια μεγάλη απώλεια για το Δημοτικό συμβούλιο της Καρδίτσας και τη ΔΕΥΑΚ στην οποία ήταν μέχρι τελευταία στιγμή πρόεδρος. Για όλους, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά, η μνήμη του, το έργο του και ο τρόπος σκέψης του, θα αποτελεί πηγή έμπνευσης. Εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στην οικογένειά του»

Για τον εκλιπόντα μίλησαν στην συνέχεια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γ. Σβάρνας εξαίροντας το ήθος την προσωπικότητα και την προσφορά του Κώστα Παπαλού, ενώ για έναν αυτοδιοικητικό άνδρα με ξεκάθαρο λόγο, συναινετικό, καλό συνομιλητή, συνεπή στις απόψεις του και έναν άξιο αντίπαλο που τον αποχαιρετά με σεβασμό έκανε λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Βασ. Κρανιάς. Τέλος το ήθος και την αυτοδιοικητική προσφορά του Κώστα Παπαλού εξήρε και ο κ. Παν. Μαντζιάρας εκ μέρους των αναξάρτητων συμβούλων.

Ακολούθως το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνο το σχετικό ψήφισμα που ανέγνωσε ο κ. Κόντος:

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρδίτσας, μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του Κωνσταντίνου Παπαλού, πρώην Δημάρχου Καρδίτσας, συνήλθε σήμερα  15 Νοεμβρίου 2022 σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, προκειμένου να αποδώσει την δέουσα τιμή στον άνθρωπο που υπηρέτησε με όλες του τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Καρδίτσας. Από το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, από το 1990 έως σήμερα μέσα από τα αξιώματα του Κοινοτάρχη, του Δημοτικού Συμβούλου και του Δημάρχου ο Κωνσταντίνος Παπαλός προσέφερε ανεκτίμητο έργο.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον πρώην Δήμαρχο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:

  • Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
  • Να παραστεί σύσσωμο στην τελετή της κηδείας του και ο Δήμαρχος Καρδίτσας να εκφωνήσει επικήδειο λόγο
  • Η κηδεία του εκλιπόντος να γίνει δημοτική δαπάνη
  • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού
  • Οι υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας από τις 11 το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου ημέρα της κηδείας και μέχρι τέλους του ωραρίου, να παραμείνουν κλειστές και να κατατεθεί στεφάνι στη σορό
  • Να υψωθεί μεσίστια η σημαία στα δημοτικά κτήρια του Δήμου
  • Να αναρτηθεί η προσωπογραφία του μεταστάντος στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Να δοθεί το όνομά του σε δημοτική οδό της πόλης και να ονομαστεί το αεροδρόμιο της Μυρίνης «αεροδρόμιο Κωνσταντίνου Παπαλού»
  • Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος, να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B9%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: