Παράτασης ισχύος προσφοράς και εγγυητικής για έργο εκσυγχρονισμού δικτύων ύδρευσης Δ.Δ. ζητά η ΔΕΥΑΚ
18 October 2023
Θεσσαλονίκη: «Ύποπτη» βαλίτσα έξω από το εβραϊκό μουσείο
18 October 2023

Υπουργείο Εργασίας: Πώς θα τηρούνται οι ατομικοί ιατρικοί φάκελοι των εργαζομένων

Εγκύκλιο για τον τρόπο τήρησης των ατομικών ιατρικών φακέλων των εργαζομένων εξέδωσε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου επίβλεψης της υγείας αυτών και τη διευκόλυνση του έργου των Ιατρών Εργασίας.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ

Η εγκύκλιος αυτή παρέχει αναλυτικές διευκρινίσεις αναφορικά με τις απαιτήσεις της σχετικής νομοθεσίας, υποστηρίζοντας έτσι και την ευχερέστερη άσκηση του ελεγκτικού έργου των Επιθεωρητών Υγείας και Ασφάλειας.

Παράλληλα, μέσω υποδειγμάτων ατομικού ιατρικού φακέλου, διευκολύνει επιπρόσθετα το έργο των ιατρών εργασίας.

Μετά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, δήλωσε σχετικά: «Με τη σημερινή μας εγκύκλιο διευκολύνεται σημαντικά το έργο των ιατρών εργασίας και το επίπεδο επίβλεψης υγείας των εργαζομένων. Η μείωση των εργατικών ατυχημάτων και της νοσηρότητας στους εργασιακούς χώρους, καθώς και η συνεπής και ουσιαστική εφαρμογή της νομοθεσίας για τα μέτρα πρόληψης αποτελούν κεντρικούς στόχους πολιτικής για το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Γι’ αυτό τον λόγο, το αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουμε και νέες σημαντικές πρωτοβουλίες για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: