Στην Αθήνα ένα από τα πέντε Μουσεία Αφής, παγκοσμίως
4 November 2019
Στο Βόλο το 11o Πανελλήνιο Συνέδριο Γεωργικής Μηχανικής
4 November 2019

Υπόψη του ΥΠΕΣ τα προβλήματα των Δήμων Ζαγοράς-Μουρεσίου και Ρήγα Φεραίου

Με τη συμβολή της Βουλευτή Ζέττας Μακρή πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, και του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου, Π. Κουτσάφτη, μία ημέρα μετά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα. Η συνάντηση είχε ως στόχο την υποβολή αιτήματος από τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου για έκτακτη εκταμίευση χρημάτων, τουλάχιστον για τις καταστροφές που προκλήθηκαν τον Ιούλιο του 2019.
Ο Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύθηκε για την κατεπείγουσα δρομολόγηση του αιτήματος έκτακτης εκταμίευσης χρημάτων για τον συγκεκριμένο Δήμο, η οποία έγινε περισσότερο επιτακτική μετά και από τις χθεσινές καταστροφές.

Επίσης, με τη συμβολή της κ. Ζέττας Μακρή, κανονίσθηκε συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τ. Θεοδωρικάκου, και του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δ. Νασίκα, σήμερα, 4 Νοεμβρίου 2019. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη διερεύνηση της πορείας των αιτημάτων χρηματοδότησης που είχε καταθέσει ο ως άνω Δήμος, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της ΔΕΥΑ, στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» για τη χρηματοδότηση της πράξης: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» και των δύο τεχνικών δελτίων υποέργων, που έχουν υποβληθεί και αφορούν στην ολοκληρωμένη πρόταση για τα παράλια της λίμνης Κάρλας.
O Υπουργός, παρουσία του Δημάρχου και των υπηρεσιακών παραγόντων που τον συνόδευαν, έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του για την άμεση ικανοποίηση και των τριών αιτημάτων που υπέβαλε ο Δήμαρχος.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: