Πυρκαγιά σε τουριστικό σκάφος μεταξύ Παξών και Κέρκυρας
22 August 2023
Άνω Λιόσια: Προληπτική απομάκρυνση 161 λεωφορείων φυσικού αερίου
22 August 2023

Υπό έλεχγο τέθηκε η πυρκαγιά στο Πετρωτό Αργιθέας (+Φωτο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) πυρκαγιά που εκδηλώθηκε κοντά στο Πετρωτό του Δήμου Αργιθέας. Ειδικότερα σε μία θέση που οι ντόπιοι ονομάζουν «πυρήνα» και είναι διάσπαρτη από πουρνάρια.

Στο σημείο βρίσκονται έξι οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 13 Πυροσβέστες, ενώ, όπως τόνισε στο KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Στεργίου, σύντομα θα επιχειρήσουν και εναέρια μέσα που απογειώθηκαν από την Λάρισα.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Καραγιώργος επισήμαναν την άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής αλλά και την παρουσία σύσσωμου του μηχανισμού του Δήμου που συμβάλει και αυτός στην μάχη της κατάσβεσης.

Το βασικό ζητούμενο ήταν να περιοριστεί η φωτιά και να μην περάσει τον δρόμο, κάτι που προσώρας φαίνεται να έχει επιτευχθεί. Επίσης, θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος κίνδυνος για τον οικισμό και η βασική ανησυχία έγκειται στους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

Ανανέωση 15:00 μ.μ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από αυτοδιοικητικούς αιρετούς του Δ. Αργιθέας, τρεις ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, η εικόνα είναι ενθαρρυντική. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφεραν η φωτιά έχει περιοριστεί από τις πυροσβεστικές δυνάμεις(που συνεχίζουν να επιχειρούν), σε ένα συγκεκριμένο χώρο και μαζί της περιορίστηκε και ο κίνδυνος εξάπλωσης.

Παρόλα αυτά πνέουν ισχυροί άνεμοι και απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή για να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα.

Ανανέωση: 16.50

Σύμφωνα με σύντομη ενημέρωση από το Δήμο Αργιθέας η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B9%CE%BE%CE%B7-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: