Minoan Lines: Στη γραμμή Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι το Kydon Palace
7 April 2023
Μ. Ανατολή: Θα ανοίξει και πάλι το μέτωπο Ισραήλ – Λιβάνου;
7 April 2023

Φαβορί και… αουτσάιντερ στις μεγάλες ευρωπαϊκές Λίγκες

Με τον Απρίλιο να φτάνει σιγά-σιγά στη μέση του, τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν εισέλθει στην τελική ευθεία για τον τερματισμό. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και η αγωνία ανάλογη.

Εξαιρουμένης της Νάπολι, που θα πρέπει να μην… ξαναπαίξει για να χάσει το πρωτάθλημα (και ταυτόχρονα να νικούν οι διώκτες της), καμία ομάδα από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου δεν έχει εξασφαλίσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από την ελληνική Σούπερ Λίγκα, μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ ο τίτλος έγινε υπόθεση για τρεις. ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συμπορεύονται στην κορυφή, με τον Ολυμπιακό να τους ακολουθεί σε απόσταση τριών βαθμών.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο -9 και ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα, ενώ κομβικό (αλλά όχι καθοριστικό) για την εξέλιξη της διοργάνωσης θα είναι το ντέρμπι «αιωνίων», την Κυριακή.

Στην Αγγλία η Άρσεναλ ευελπιστεί να επιστρέψει σε ημέρες δόξας, τις οποίες αγνοεί από το 2004 οπότε και πανηγύρισε τον τελευταίο τίτλο, επί ημερών Βενγκέρ. Οι «Γκάνερς» βρίσκονται στο +8 (με 29 παιχνίδια έναντι 28 των «Πολιτών») από τη μοναδική απειλή γι΄ αυτούς, τη Μάντσεστερ Σίτι, που έχει την κλάση και την εμπειρία για να γυρίσει την κατάσταση, αλλά η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα είναι πολύ σταθερή.

Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα έχει το προβάδισμα 11 αγωνιστικές πριν τη λήξη, βρίσκεται στο +12 από τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η εντός έδρας συντριβή (0-4) από τη «Βασίλισσα» στη Βαρκελώνη την Τετάρτη, στον ημιτελικό του Κυπέλλου, έδειξε ολοκάθαρα τις αδυναμίες της ομάδας του Τσάβι.

Στη γειτονική Ιταλία και ύστερα από 28 αγωνιστικές (δέκα πριν τη λήξη) η Νάπολι μετρά 71 βαθμούς έναντι 55 της δεύτερης Λάτσιο και 51 της Μίλαν. Παραδίπλα, στη Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν παραμένει επικεφαλής μετά την 29η αγωνιστική (9 ως το τέλος), αλλά η ομάδα του Γκαλτιέ κλυδωνίζεται από εσωτερικά προβλήματα και κακή φόρμα, οπότε οι 6 βαθμοί διαφορά από Λανς και Μαρσέιγ δεν αποτελούν ασφαλές εχέγγυο επιτυχίας.

Η αλλαγή προπονητή στην Μπάγερν (Τούχελ αντί Νάγκελσμαν) επανέφερε τους Βαυαρούς στην κορυφή, καθώς νίκησαν στο ντεμπούτο του την έως τότε πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Η διαφορά της πρωταθλήτριας από τους δεύτερους Βεστφαλούς είναι μόλις 2 βαθμοί, 8 αγωνιστικές πριν το τέλος, με την Ουνιόν Βερολίνου στο -4 και τη Φράιμπουργκ στο -8.

Η Φέγενορντ φαίνεται έτοιμη να διακόψει την κυριαρχία του Άγιαξ στην Ολλανδία, αφού 7 παιχνίδια πριν το τέλος της Eredivisie η ομάδα του Ρότερνταμ οδηγεί την κούρσα με 64 βαθμούς, έναντι 56 των «Αίαντα» και Αϊντχόφεν και 54 της Αλκμάαρ.

Τέλος, στην Πορτογαλία η πρωτοπόρος Μπενφίκα έχει αποκτήσει διαφορά 10 πόντων από το αντίπαλον δέος (Πόρτο), ενώ η τρίτη Μπράγκα βρίσκεται στο -12, οκτώ παιχνίδια πριν τη λήξη.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: