Θ. Σκυλακάκης στο Συνέδριο της «Ν»: Η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, ήταν απροετοίμαστη απέναντι στις γεωπολιτικές εξελίξεις
29 November 2022
Οριστικοποιήθηκε για τις 3 Δεκεμβρίου η εκδήλωση του ΕΒΕ για το παρεμπόριο
30 November 2022

«Φρέναραν» λόγω υπογειοποίησης του δικτύου οι εργασίες στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου

«Φρένο» στη γρήγορη εξέλιξη του έργου ανάπλασης της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου μέσω της κατασκευής νέου ποδηλατοδρόμου έβαλε η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ που εκτελείται στο πλαίσιο του έργου, ανά οικοδομικό τετράγωνο και προηγείται χρονικά από τις παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια που ακολουθούν.

Οι εργασίες κατασκευής του νέου ποδηλατοδρόμου έχουν σταματήσει εδώ και μια περίπου εβδομάδα εν’ αναμονή του συνεργείου που εκτελεί για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ τις εργασίες υπογειοποίησης του δικτύου, μια παρέμβαση συνολικού κόστους 71.000 ευρώ περίπου, που καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του έργου. Το συνεργείο, ξεκίνησε τελικά σήμερα (29/11) να εκτελεί τις σχετικές εργασίες στο τρίτο οικοδομικό τετράγωνο (από διασταύρωση Διάκου μέχρι διασταύρωση Αβέρωφ) και αναμένεται να χρειαστεί περίπου τρεις μέρες για να τις ολοκληρώσει, κάτι που σημαίνει ότι η επανέναρξη των εργασιών κατασκευής του ποδηλατόδρομου θα γίνει στο τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παν. Σβερώνης ερωτηθείς από το KarditsaLive.Net ήταν καθησυχαστικός ότι η ολιγοήμερη διακοπή των εργασιών δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στην πορεία του έργου.

.Πάντως περίοικοι και επαγγελματίες της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου δεν είδαν με καλό μάτι την προσωρινή – έστω και σύντομης διάρκειας – διακοπή των εργασιών φοβούμενοι ότι θα προστεθούν και καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών παρατείνοντας την όχληση που υφίστανται από τις εργασίες σε μια περίοδο που ενόψει εορτών θα επιθυμούσαν την ανεμπόδιστη πρόσβαση πεζών και οχημάτων στο δρόμο.

Με δεδομένο πάντως ότι το έργο επί της οδού Ηρ. Πολυτεχνείου εκτείνεται σε 8 οικοδομικά τετράγωνα από τα οποία έχει προχωρήσει στα 2 και για να περάσει στο 3ο χρειάστηκε να διακοπεί για ένα δεκαήμερο, οι ανησυχίες που διατυπώνονται είναι εύλογες καθώς τυχόν επανάληψη του ίδιου φαινομένου και στα υπόλοιπα τμήματα μπορεί να συσσωρεύσει μια μεγαλύτερη καθυστέρηση στο έργο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους περίοικους και τη λειτουργικότητα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο  ποδηλατόδρομος που κατασκευάζεται στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, για να ενώσει το υπάρχον δίκτυο της πόλης με το νέο υπό κατασκευή Διοικητήριο κατασκευάζεται στο επίπεδο του πεζοδρομίου και σε προέκταση αυτού στην δυτική πλευρά της Ηρώων Πολυτεχνείου από Υψηλάντου έως τον πεζόδρομο πριν την οδό Θεσσαλιώτιδος, μέσω του οποίου, η κίνηση των ποδηλάτων θα οδηγείται στο απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Κουμουνδούρου και με κατάλληλη διαμόρφωση του κόμβου Θεσσαλιώτιδος – Κουμουνδούρου – Φλωράκη στην οδό Χαριλάου Φλωράκη, φτάνοντας σε συνολικό μήκος τα 1.300 μέτρα περίπου.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%C2%AB%CF%86%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%C2%BB-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%AF%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CE%B4%CF%8C-%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: