Βρετανία και Ολλανδία θέλουν «διεθνή συνασπισμό» για την προμήθεια F-16 στο Κίεβο
17 May 2023
Επαναφορά του εκλογικού επιδόματος σε μόνιμη βάση ζητεί η ΠΟΠ-ΟΤΑ
17 May 2023

Χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση κατεύθυνσης με φόντο το χρέος στις ΗΠΑ

Οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωσαν πτώση την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους στις ΗΠΑ. Οριακές μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη στην Αθήνα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε πτώση 0,2% στις πρωινές συναλλαγές, με τους περισσότερους τομείς και τα κυριότερα χρηματιστήρια να διαπραγματεύονται σε αρνητικό έδαφος. Οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σημείωσαν τις μεγαλύτερες απώλειες, με πτώση 1,4%, ακολουθούμενες από τα χημικά, τα οποία υποχώρησαν κατά 0,7%.

Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού διαπραγματεύονταν με μικτά πρόσημα με φόντο τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο χρέους. Οι ηγέτες των τεσσάρων χωρών ακύρωσαν μια προγραμματισμένη συνάντηση στο Σίδνεϊ την επόμενη εβδομάδα, καθώς ο Μπάιντεν διέκοψε το ταξίδι του στην Ασία για να επιστρέψει στις ΗΠΑ για συνομιλίες σχετικά με το ανώτατο όριο.

Η μετοχή της Commerzbank υποχώρησε κατά 5% στις πρώτες συναλλαγές μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου της τράπεζας. Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα του αναμενόμενου, με τα καθαρά κέρδη να έχουν σχεδόν διπλασιαστεί στο τρίμηνο.

Η τράπεζα αύξησε επίσης τις προβλέψεις της στα 7 δισ. ευρώ (7,6 δισ. δολάρια) για το τρέχον έτος, από την προηγούμενη πρόβλεψη των 6,5 δισ. ευρώ.

Η UBS αναμένει πλήγμα 17 δισ. δολαρίων από την εξαγορά της Credit Suisse, ανέφερε η ελβετική τράπεζα σε παρουσίασή της.

Δείτε τις αγορές με μια ματιά εδώ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: