Mirror: Παρί και Λίβερπουλ συζητούν για τον Μπαπέ
30 July 2023
Ο Ιούλιος των ακραίων καιρικών φαινομένων (φωτογραφίες)
30 July 2023

Χρηματοδότηση 14 πολιτιστικών εκδηλώσεων στην ΠΕ Καρδίτσας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Την έγκριση για την πραγματοποίηση 14 πολιτιστικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας ως συνδιοργανώτριας αποφάσισε η Περιφερειακή Επιτροπή Κοινωνικής Συνοχής, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης & Τουρισμού στην τελευταία της συνεδρίαση 

 Οι εκδηλώσεις αυτές είναι (εντός παρένθεσης το ύψος των δαπανών που θα καλύψει η Περιφέρεια- Περ. Ενοτ Καρδίτσας):

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού & Λαογραφικού Συλλόγου Μάρκου (1300€):  Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο: «Φεστιβάλ Καλοκαιριού στο Μάρκο»,  θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο ή Αύγουστο  και στη διάρκειά τους θα γίνει παρουσίαση χορευτικών τμημάτων του χωριού, θα φιλοξενηθούν χορευτικά και από άλλες πόλεις υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και θα προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα στους επισκέπτες.

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καροπλεσίου (1000€): Η εκδήλωση έχει τίτλο «Αφιέρωμα στο Αγραφιώτικο τραγούδι, με την ορχήστρα του Γιάννη Κατσή», θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία του Καροπλεσίου, τον Αύγουστο και την εκδήλωση θα συνδράμει ο Γιώργος Σούφλας, βετεράνος τραγουδιστής, αλλά και πρεσβύτεροι γέροντες που γνωρίζουν αγραφιώτικα τραγούδια.

Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βατσουνιάς (1000€): Η εκδήλωση έχει τίτλο: «Αντάμωμα Βατσουνιωτών» και θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο. Το Αντάμωμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο και είναι πλέον θεσμός.

Εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Μορφωτικού Ομίλου Σμοκόβου «Δολόπια Μενελαΐς» (5.250€): Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο «ΔΟΛΟΠΙΑ» και γίνονται προς τιμήν των αρχαίων Δολόπων, θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Πάρκο Σμοκόβου Καρδίτσας τον Αύγουστο και πλαισιώνονται από θεατρικές παραστάσεις και δρώμενα καθώς και από διάφορες δραστηριότητες με θέμα παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

– Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Ξυνονερίου (500 €):Η εκδήλωση έχει τίτλο «ΖΟΥΛΕΥΚΑΡΝΑ 2023» και θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Ξυνονερίου Καρδίτσας τον Αύγουστο. Τα Ζουλευκαρνά γίνονται κάθε χρόνο υπό τους ήχους δημοτικών-λαϊκών τραγουδιών.

-Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Καλυβακιωτών (785€): Η εκδήλωση έχει τίτλο «6ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΛΥΒΑΚΙΩΤΩΝ» και θα πραγματοποιηθεί στα Καλυβάκια Καρδίτσας τον Ιούλιο ή Αύγουστο του 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιείτε κάθε χρόνο υπό τους ήχους φιλαρμονικής και ακολουθούν χορευτικά από τοπικούς συλλόγους.

– Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Καππαδοκικού «Η Προσφυγιά» (600€) Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο «38α ΚΑΠΠΑΔΟΚΕΙΑ 2023», είναι τριήμερες, θα πραγματοποιηθούν τον Αύγουστο και κατά τη διάρκεια τους θα γίνει παρουσίαση χορευτικών τμημάτων με χορούς Καππαδοκίας, παρουσιάσεις που αφορούν τον Μικρασιατικό πολιτισμό αλλά και την Μικρασιατική παράδοση.

– Εκδήλωση της Λαογραφικής Εταιρείας Μουσικών και Χορευτικών Μελετών “Νικόλαος Πλαστήρας” ( 1.300 €) Η εκδήλωση έχει τίτλο “ΦΑΝΟΥΡΕΙΑ 2023” θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα τον Αύγουστο. Πρόκειται για εκδήλωση προς τιμήν του Αγίου Φανουρίου, στην οποία τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές θα συνοδεύσουν την εικόνα του Αγίου Φανουρίου κατά την περιφορά στη συνοικία των Καμινάδων και στη συνέχεια θα δώσουν χορευτική παράσταση στην πλατεία των Καμινάδων.

Θεατρική Παράσταση «Στους Δύο Τρίτος … Χωρεί» (5.600€)  η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο. Πρόκειται για πολυβραβευμένη κωμωδία του Felix Sherman και θα παρουσιαστεί σε πολιτιστικό χώρο του Δήμου Καρδίτσας.

Εκδήλωση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κρυοπηγής Καρδίτσας «Οι Άγιοι Ανάργυροι» (1500€): Η εκδήλωση έχει τίτλο «Αντάμωμα στην Κρυοπηγή το καλοκαίρι του 2023» και  θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κρυοπηγής Καρδίτσας τον Αύγουστο. Το Αντάμωμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και χορών του τόπου. Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση αναβιώνουν ήθη και έθιμα μεταξύ των ατόμων της κοινότητας από όλο τον κόσμο.

-Εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Αγίας Παρασκευής (3000 €). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίας Παρασκευής Καρδίτσας τον Αύγουστο. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής και χορών με τη συμμετοχή τοπικών πολιτιστικών συλλόγων. Στην πολιτιστική αυτή εκδήλωση αναβιώνουν ήθη και έθιμα της περιοχής μας και της Θεσσαλίας γενικότερα.

-Εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστανιάς Μούχας «Ο Αγιος Τρυφων» (1000€) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο φράγμα στη Λίμνη Ν. Πλαστήρα τον Αύγουστο έχει τίτλο «4ος ΛΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, από όλα τα μέρη της Ελλάδας.

– Εκδηλώσεις του Μορφωτικού Συλλόγου Μητρόπολης (1500€): Οι εκδηλώσεις έχουν  τίτλο «Ταξιδεύοντας στην Παράδοση 2023», θα πραγματοποιηθούν στην Μητρόπολη Καρδίτσας τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο και πλαισιώνονται από εμφανίσεις παραδοσιακών χορευτικών συλλόγων από τρεις περιοχές της Ελλάδας καθώς και από εμφανίσεις τμημάτων του Συλλόγου παρουσιάζοντας έθιμα της περιοχής.

-Εκδηλώσεις Παγκόσμιας Πολιτιστικής Οργάνωσης για την Ελλάδα και την Ομογένεια, Αμφικτιονία Θεσσαλών Καραγκούνηδων 11.000€:  Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο: «8ο Εθνολογικό Συνέδριο της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων» θα πραγματοποιηθούν στο Προάστιο του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας τον  Σεπτέμβριο και  στόχος τους είναι  η καταγραφή και η ανάδειξη του μεγαλύτερου και αρχαιότερου ελληνικού πολιτισμού αλλά και του πρώτου παραγωγικού πολιτισμού της Ευρώπης, του πολιτισμού των Θεσσαλών Καραγκούνηδων.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CF%87%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-14-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CE%B7%CE%BB%CF%8E%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: